Netsensei

Much Ado About Nothing

Firefox en grouped tabs

Herinnert u zich nog hoe ik fulmineerde tegen de gepercipieerde traagheid van Firefox enigste maanden terug? Wel, sinds een tijdje ben ik overgeschakeld op Firefox 4. Is die al uit? Neen, maar je kan die in avant-première al uitproberen via de beta’s. Ondertussen zitten we al aan beta 7.  Is de browser dan stabiel genoeg? Het wisselt wat. Toen ik in stapte in het betaprogramma was beta 3 nog maar net uit. In een rotvaart hebben ze een paar nieuwe versies de deur uitgestoempt en ondanks een paar ergernissen gaat het wel in de goede richting. Om nog maar te zwijgen van de interface, die ondanks verschillen tussen beta’s, redelijk stevige hawtness beloofd.

Maar daar wilde ik eigenlijk niet over bloggen.

Grouped tabs dus. Zat ik net in mijn zetel met een tiental tabs open met allerlei documentatie voor mijn werk aan dit project. Straks sluit ik het boeltje en neem ik mijn laptop morgen mee naar kantoor. Daar werk ik weer aan andere projecten waar ik al snel een tiental tabjes voor open heb staan.  Het is dus jammer om de ‘staat’ van mijn huidige browserspace verloren te laten gaan. Ik heb geen zin om alle documentatie opnieuw te moeten zoeken. Bookmarken dan maar? Can do. Maar dan ontploft mijn bookmarkbar.

Gelukkig zit er in Firefox 4 een nieuwe feature: grouped tabs. Je kan groepjes van tabs maken en dan switchen tussen die groepen.  Ik ben mijn openstaande tabs dus niet kwijt: ze worden op de achtergrond bewaard en morgenavond kan ik ze terug opnieuw oproepen terwijl ik mijn tabjes van de kantoorprojecten kan verstoppen in andere groepjes.

Check it out!

Handy!