BBC News Countdown

Tegenwoordig kijk ik meer en meer naar BBC World om te weten wat er in de wereld leeft. De kwaliteit van het TV nieuws van eigen bodem vind ik eerlijk gezegd ondermaats. Bovendien lees ik meer en meer de internet krant of verkrijg ik binnenlandse nieuws in andere digitale vormen.

Het buitenlandse nieuws vind ik qua duiding al helemaal bedroevend op op onze Vlaamse zenders. Gelukkig ben ik één van die klanten die op de gewone analoge kabel nog BBC World en CNN kan/mag ontvangen. En één van de dingen waar ik de laatste weken fan van ben geworden is de BBC countdown to the news. Een leuke gimmick in de laatste seconden voor het nieuws begint. Maar ze is ondertussen wel uitgebouwd tot een fijn staaltje van audiovisuele kunst. Meer dan wat beelden, de seconden die wegtikken en een ijzersterke jingle is het eigenlijk niet. De countdown vind ik ook wel een ijzersterk herkenningspunt voor BBC world.

Om het met de woorden van een YouTube user te zeggen:

Beeping has never been more fun to listen to

Welja…

4 replies

  • De muziek is een tijd geleden op cd uitgebracht. Weet wel niet meer wie de artiest is.

  • Ik vind bbc world nog wat te steriel, en dat wordt geïllustreerd door sommige nieuwsankers die qua grijsheid de 5de macht zijn van bavo claes. Geef mij daarom maar CNN, dat is toch wat dynamischer.
    Het nieuws op onze zenders vind ik ook ondermaats. Echt droevig hoe er van alles tegenwoordig een item moet gemaakt worden. Zoals die mensen die aan de schoolpoort camperen om hun kind in te schrijven. *zucht*.

  • In een poging betrouwbaarder over te komen neemt ook het VTM nieuws de jingles over: http://nl.youtube.com/watch?v=g0mZ5Ujyzkg

  • De huiscomponist van de BBC countdowns is David Lowe (vast ook degene die Nicodemus bedoelde).

Commentaar is gesloten