Netsensei

Much Ado About Nothing

Lieve beeldbuiskinderen

Ik moet dringend eens een aantal dingen kwijt over de beeldbuis dit weekend. No offence hoor!

  1. Wie vond de vervanger van Katja Retsin in één jaar gratis een afknapper? Men had diens identiteit tot het laatste moment proberen geheim te houden. De intro begon veelbelovend: vitalistische Spaanse muziek. Zou het…? Belle Perez?? Hell no! Het was blijkbaar Frank Galan! Jawel, de charmezanger en bovendien zou hij de broer zijn van Herman Van Molle! Qua uitstraling toch een flinke anti-climax bij een zuiderse schone of ons Katja.

  2. De tweede reeks van Lost zal niet op de analoge kabel wordt uitgezonden, maar digitaal via Prime (Canal+). Dat zou dus betekenen dat je een Telenet digibox nodig zal hebben om naar Lost 2 te kunnen kijken. Dat wordt dus zwaar dokken. Mijn eerste reactie bij dit nieuwtje was “Gentlemen, fire up your Bittorrent!”

Aangezien CNN en BBC quasi geëlemineerd werden van de Vlaamse beeldbuis, was er zondagochtend nauwelijks coverage te vinden over de olieramp in Londen. Buiten korte nieuwsflashes op ZDF en ITV. Dan maar volgen via het Internet. Ik voelde mij een beetje in de kou gezet.

Ik vind het schrijnend om te zien wat voor macht Telenet nu heeft over de informatievoorziening in Vlaanderen. De markt is natuurlijk vrij maar alternatieven kunnen niet bepaald naast de gigant overleven. Het is makkelijk om af te geven op het buitenland waar de media uit de hand van politici en lobbygroepen eten terwijl het in onze eigen achtertuin niet zoveel beter gaat.