Netsensei

Much Ado About Nothing

PVR (8)

Triomf! Vandaag heb ik voor het eerst mijn Ubuntu desktop van mercurius op mijn TV scherm kunnen toveren via svideo. Voor wie het interesseert: ik heb deze howto gebruikt. Eindelijk! Alleen zijn we nog niet helemaal thuis.

De resolutie moet worden aangepast want tekst wordt weergegeven in een superklein font. Laat staan dat het beeld helemaal stabiel is. Maar da’s een kwestie van spelen met de settings in mijn xorg.conf file.

Erger is het feit dat het beeld in zwart/wit is. Aan de TV kan het niet liggen omdat ik met de ATI kaart duidelijk beeld in kleur had. ’t Is te zeggen: het BIOS logo bij het booten was toen blauw, met de nieuwe hardware is dat nu egaal grijs. Een beetje opzoekwerk leert mij dat het ofwel aan de nVIDIA driver ligt – weliswaar op te lossen met wat tweaken – ofwel aan de kabel (svideo naar svideo zou svideo naar composite moeten worden). Ook dat wordt even onderzoeken hoe het zit.

Er zit dus schot in de zaak, maar pas wanneer ik een relatief mooi stabiel en leesbaar beeld kan krijgen, ga ik verder met dit experiment. O ja, tips zijn altijd welkom!!

O ja, ik heb ook de nieuwe 420 Watt voeding geïnstalleerd. Het ding doet mooi zijn werk, maar de grote 8 inch fan die de kast koelt klinkt juist als een opstijgende helikopter. Meh, je krijgt waar je voor betaalt zullen we maar zeggen. Voorlopig is dat een probleem voor later.