Netsensei

Much Ado About Nothing

PVR

In een hoekje van mijn studio staat er naast mijn fileserver een HP Vectra VE stof te verzamelen. Het ding is een pentium II met 128Mb RAM en een harde schijf van 4Gb. Ik heb die ooit eens ‘gewonnen’ bij een verloting van afgedankt stedelijk computermateriaal.

Nu denk ik er een praktisch nut voor gevonden te hebben: waarom maak ik er geen PVR van? Uiteraard is het geen digitale televisie maar ik zie wel een TiVo-achtig systeem voor mij. Met timeshift functies en al.

Het enige wat ik nog nodig heb is een TV kaartje met hardwarematige MPEG en-/decoding (kwestie van de CPU niet te laten doorbranden). En qua software zou ik – uiteraard – gaan voor Ubuntu of Debian met MythTV.

Alleen vraag ik mij af of het ding straf genoeg is om dat allemaal te trekken. Ik had gisteren voor de leute de installatie cd van Dapper ingestoken, maar ondanks véél geratel kwam hij niet verder dan het renderen van een halve gnome desktop. Not fun! Straks doe ik een tweede poging.

Mensen met ideeën, ervaringen of gedachten?