Netsensei

Much Ado About Nothing

Goe bezig!

De mensen in de open-source community zijn tegenwoordig zéér goed bezig. De voorbije weken kwamen weer twee grote projecten met hun eigen releases naar buiten:

  • Debian gaf eindelijk Etch vrij. Dit is de nieuwe stabiele versie van Debian. Hoezee! Meteen een gelegenheid om de installatie van mijn server terug wat op orde te brengen. Met wat aanpassingen in sources.list draai ik nu geen testing maar terug stable. Ook een manier om een kapotte installatie te herstellen…
  • Ubuntu bracht Feisty Fawn uit. Ik heb gelijk cd’s (gratis!!) besteld en de nieuwe versie gedownloaded. Nu nog installeren. Voor wie linux-unfähig is: dit is wat je nodig hebt om het zelf eens te proberen. Gebruiksvriendelijk en al! En je kan er alles mee wat je ook met Windows kan. Zonder allerlei voze restricties of er zwaar geld aan te moeten uitgeven. Democratische software voor iedereen en zo. Meer woorden ga ik er niet aan vuil maken.

Spannende tijden dus! Wie nog niet met linux heeft geëxperimenteerd, dit is eigenlijk een goed moment om het eens te proberen…

O ja, wie wat meer in depth info wil: