Netsensei

Much Ado About Nothing

Ubuntu woes

Beste lazyweb,

Iemand die met volgend probleem wordt geconfronteerd?

Ik probeer ubuntu te installeren op twee ext3 geherformatteerde partities waar voorheen reeds een ubuntu installatie heeft gestaan (don’t ask). De live cd van Gutsy boot mooi op en ik krijg de aalgladde gnome live sessie te zien. Ik klik op het ‘install’ icoontje waarna ubiquity opstart om de installatie te begeleiden. Het kiezen van een taal (stap één), een tijdzone (stap twee) en de layout van mijn toestenbord (stap drie) zijn geen probleem.

Stap vier, het opstarten van de partitioner om aan te geven op welke partities ubuntu moet worden geïnstalleerd loopt totaal de mist in. Ik krijg een progressbar die aangeeft dat de boel wordt gescanned. Eénmaal op 100% verdwijnt de balk en verandert mijn muispointer in het ‘zandloper’ equivalent voor Ubuntu. Verder gebeurt er niets. Geen enkele activititeit. Ik kan perfect andere applicaties openen maar ubiquity lijkt er de brui aan te geven. Gevolg: geen installatie van ubuntu.

Bijzonder vervelend eigenlijk. Het gaat om een oudere machine (AMD1800XP met een el cheapo moederbord en dito grafische kaart). Ik heb het trouwens ook geprobeerd op een Dell laptop maar dat kreeg ik exact hetzelfde gedrag.

Ik vraag mij dus af of er nog mensen zijn die met dit probleem worden geconfronteerd. Zo ja, hoe hebben jullie dit opgelost?