Netsensei

Much Ado About Nothing

Feisty

Zo. Ik heb juist de hele upgradekermisrit van Ubuntu Dapper naar Edgy (600Mb) en van Edgy naar Feisty (nog eens 730Mb) uitgezeten. Het ging eigenlijk bijzonder vlot. Van Dapper naar Edgy leek het wel even fout te lopen toen update-manager crashte, maar een reboot later bleek hij gelukkig het noodzakelijke gedaan te hebben. Van Edgy naar Feisty was dan weer dik een feest: hier ging het allemaal fouteloos.

Ik ben nu vijf minuten ingelogd en ik heb gelijk compiz ingeschakeld. Hoewel nog heel erg beta werken de wobble effectjes mooi out of the box. Schoon en flashy! Juist zoals ik het graag heb. Handig vind ik ook de network-manager. Net zoals in Windows krijg je nu ook te zien met welk netwerk je verbonden bent. Tenslotte merk ik ook dat er een pak meer opties onder het System menu schuilen. Eindelijk! Alleen vind ik de opsplitsing in een Preferences en een Administration submenu nog altijd even onzinnig. Daar valt nog aan te werken. Tenslotte heb ik de indruk dat er ook onder het Applications menu een aantal nieuwe stukjes software zijn gekomen. Tomboy ga ik waarschijnlijk heel erg hard gaan gebruiken.

Natuurlijk moet ik nog alle ins en outs van Feisty aan nader onderzoek werpen, maar de eerste indruk is positief. Nieuw blinkend speelgoed en zo. Wie het nog niet geprobeerd heeft raad ik toch wel zeker eens aan om Ubuntu te gebruiken. Power users (photoshoppers en the like) zullen waarschijnlijk niet echt aan hun trekken komen, maar voor de gemiddelde gebruiker is het meer dan ooit een te overwegen alternatief voor Windows Vista.