Netsensei

Much Ado About Nothing

Spitsuurrespect

Dat zou een nieuw woord moeten worden. Iedereen die tussen 7 en 9 en 16 en 18 niet op de baan moet zijn, zou thuis moeten blijven. Of toch zéker niet de trein mogen nemen. Na de staking van vorige week was het vanmorgen immers weer prijs.

Waar de trein Antwerpen – Oostende een jaar of twee geleden nog een oase van relatieve rust was, is met het gedoe rond de nieuwe uurregelingen tegenwoordig een heksenketel. In Brugge staat men al te dringen om een plaatsje. En de rest van de rit betert het er niet op.

Wat ik minder verdraag is dat er dan wordt toegelaten dat groepen bejaarden of klasjes een volledige wagon reserveren. De pendelaars die zo al spitsroeden lopen mogen elkaar nog wat intiemer leren kennen. Niet altijd een aangename ervaring.

Vandaar dus: spitsuurrespect. Ga je op uitstap naar pakweg Plankendael? Dan kan je toch op zijn minst een halfuurtje later vertrekken om de zaak niet nog extra te belasten…