Dagritme

Met de nieuwe job zien mijn werkdagen er tegenwoordig zo uit:

7:10 Opstaan – Badkamer – Ontbijt
7:40 Bus
7:58 Trein
8:25 Tram
8:35 Aankomst op de Campus Boekentoren
12:00 Middag pauze. Ofwel een broodje / soepje van de kantine. Ofwel een warme lunch ergens in de vele eetgelegenheden.
17:00 Richting Sint-Pieters. Al dan niet te voet.
17:40 Trein
18:25 Thuis – Avondeten – Huishouden
20:00 Ontspanning
23:00 Dodo

Dat is een verschil met vroeger. Toen ging ik geregeld de baan op. Antwerpen, Brugge, Leuven, Brussel,… Zo’n verplaatsing breekt meteen de week. Er waren dagen dat ik vroeg thuis was, om een dag later pas tegen halfacht aan de keukentafel te verschijnen. En de ene middag stond ik in de rij voor een broodje in slagerij Finesse, bij Carlos en Geraldine, in Gent. En de andere middag was het aanschuiven voor een snelle panini van de eettent in de ondergrondse onder Brussel-Centraal.

Een vast ritme, dat geeft verrassend veel rust in het hoofd.