Netsensei

Much Ado About Nothing

WordPress 2.5

Kijkt! De gasten van WordPress hebben eindelijk versie 2.5 vrijgegeven. En ze hebben gelijk hun eigen website in een nieuw kleedje gestoken. Ik heb het gisteren wat in het Barcamp Gent geweld uit het oog verloren.

Deze versie heeft de bijnaam Brecker gekregen. Een eerbetoon aan saxofonist Michael Brecker. Met deze versie slaat WordPress weer een heel nieuwe richting in. Usability all the way want vooral het Dashboard heeft een grote upgrade gekregen. En natuurlijk ook een pak nieuwe gebruikersfuncties (EXIF uit foto’s halen, few-click plugin upgrades, ingebouwde galleries, easy file-upload,…) Daarnaast werd er verder gewerkt aan optimalisatie en beveiliging.

Ik ga de nieuwe versie zelf eerst even lokaal uitproberen en een aantal dagen wachten voor ik zelf de upgrade uitvoer. De kat uit de boom kijken, heet dat dan. Dit is immers een flinke stap tegenover de versie 2.3.3 van WordPress. Als je zelf avontuurlijk genoeg bent, laat dan vooral niet na om te vertellen hoe de upgrade bij jou verliep.

* Update** Alle positieve ervaringen hier trokken mij over de streep. Ik ben ondertussen ook WP 2.5. Zonder problemen. Natuurlijk heb ik wel een backup genomen.