Netsensei

Much Ado About Nothing

Scheduling entries in WordPress

Ik heb de ‘schedule entries’ functionaliteit van WordPress ontdekt. Niet dat die er al niet langer was, maar met de komst van Ella is dit één van die dingen waar ik meer gebruik aan’t maken ben.

Wat houdt het in? Wel, dat ik nu een stukje kan typen en kan schedulen dat het morgen of volgende maand pas automagisch wordt gepubliceerd! Handig, want voor de skireis heb ik ondertussen een reeks potsjes klaar staan die op het gepaste ogenblik uw richting worden afgevuurd.

Hoe je dat doet? Wel, heel eenvoudig! In de ‘write post’ interface heb je ene veld ‘Post Timestamp’ en die kan je naar hartelust aanpassen. Tik de ‘Edit timestamp’ box even aan en duw dan op ‘publish’. Uw potsje wordt dan pas in uitgesteld relay gepubliceerd. Bovendien krijg je op je Dashboard een lijstje ‘Scheduled Entries’ te zien met een overzichtje van alles wat in de komende uren, dagen, maanden, ja zelfs jaren on line zal worden gegooid.

Een gouden tip dus, als je te weinig tijd hebt om te bloggen, maar het zaakje wel regelmatig van verse content wil voorzien…