Tips voor een roadtrip

Vandaag op roadtrip richting Willebroek. Zonder auto, met het openbaar vervoer. Ik moest daar ergens zijn voor een afspraak op een bedrijventerrein. Nu, dit was waarschijnlijk één van die keren dat ik de locatie nauwelijks kon bereiken zonder auto. Normaal is dat geen probleem. Enkele tips.

 • Plan uw trip goed op voorhand. Niet alleen de websites van de NMBS en De Lijn zijn uw vriend. Hetzelfde geldt ook voor Google Maps!
 • Betrouw ook niet al teveel op afstanden en richtingen. Als de website zegt “300m stappen van halte tot bestemming” hou er dan rekening mee dat dat in vogelvlucht is en dat er wel eens een serieuze plas water in de weg kan leggen.
 • Soms is te voet stappen en het instinct betrouwen een stuk efficiënter dan de encryptische uurtabellen aan bushokjes proberen te ontcijferen.
 • Een MP3 speler is een hoogstnoodzakelijk goed wanneer je tussen veld en weide staat en nog flink wat te stappen hebt.
 • Een fles water kan zeer handig zijn onder de brandende zon.
 • Willebroek is niet al te liftervriendelijk. Een uitgestoken duim wordt veelal genegeerd. Zorg dus voor backup in de vorm van een kennis, familie of partner die u kan komen oppikken indien nodig. Laat ze op voorhand weten waar je naartoe gaat zodat je niet over de gsm moet proberen duidelijk te maken op welk erf je beland bent.

Niet dat ik op die laatste heb moeten terugvallen, maar gemakkelijk was het er niet. Le Flandre Profonde en al hé.

3 replies

 • Die industrieterreinen zijn idd een ramp. Tijdens mijn stage bij Siemens Herentals heb ik ook een fiets aan het station moeten zetten om er op een vlotte manier te kunnen geraken.

  Voor ’t werk moet ik regelmatig naar een bijeenkomst van Flanders Drive: een kenniscel van autoconstructeurs en toeleveringsbedrijven. Vaneigenst dat ze dat ook altijd organiseren op een plaats die een grote miserie is met het openbaar vervoer. Nu ja, met de auto ook een ramp: Affligem, gekend van de dagelijkse fileberichten op de radio. Een groot deel van het publiek komt vanuit de andere kant van de Brusselse Ring. Klotelocatie daar, niet te doen.

 • Matthias

  25 april 2007 at 12:36 pm

  A propos. Ik wist niet dat jij een tandartspraktijk had in Willebroek!!

  Ik had daar namelijk een “Peter Dedecker, Tandarts” gezien.

 • Oeie, nog enen of wat? Ik heb al een collega-doctoraatstudent met dezelfde naam, nu ook nog een tandarts.

  Je moest eens aangebeld hebben en hem mijn groeten overgemaakt hebben…

Commentaar is gesloten