Netsensei

Much Ado About Nothing

Tips voor een roadtrip

Vandaag op roadtrip richting Willebroek. Zonder auto, met het openbaar vervoer. Ik moest daar ergens zijn voor een afspraak op een bedrijventerrein. Nu, dit was waarschijnlijk één van die keren dat ik de locatie nauwelijks kon bereiken zonder auto. Normaal is dat geen probleem. Enkele tips.

  • Plan uw trip goed op voorhand. Niet alleen de websites van de NMBS en De Lijn zijn uw vriend. Hetzelfde geldt ook voor Google Maps!
  • Betrouw ook niet al teveel op afstanden en richtingen. Als de website zegt “300m stappen van halte tot bestemming” hou er dan rekening mee dat dat in vogelvlucht is en dat er wel eens een serieuze plas water in de weg kan leggen.
  • Soms is te voet stappen en het instinct betrouwen een stuk efficiënter dan de encryptische uurtabellen aan bushokjes proberen te ontcijferen.
  • Een MP3 speler is een hoogstnoodzakelijk goed wanneer je tussen veld en weide staat en nog flink wat te stappen hebt.
  • Een fles water kan zeer handig zijn onder de brandende zon.
  • Willebroek is niet al te liftervriendelijk. Een uitgestoken duim wordt veelal genegeerd. Zorg dus voor backup in de vorm van een kennis, familie of partner die u kan komen oppikken indien nodig. Laat ze op voorhand weten waar je naartoe gaat zodat je niet over de gsm moet proberen duidelijk te maken op welk erf je beland bent.

Niet dat ik op die laatste heb moeten terugvallen, maar gemakkelijk was het er niet. Le Flandre Profonde en al hé.