In progress

Een update naar Ubuntu Edgy Eft. Har! Goed dat ik Peter zijn ervaringen heb gelezen. Zoals daar zijn:

gksu "update-manager -c"

om updates uit te voeren en al. ’t Ziet er wel naar uit dat ik weer ga moeten foefelen om XGL terug aan de klap te krijgen. Maar da’s eerder een leuke gimmick dan wat anders.

Maar eerst: een slecht gedragende outlook terug aan de klap krijgen. Afijn ja, misschien eerder nog Thunderbird proberen verkocht krijgen wegens beter en veiliger. Maar de hardnekkigheid van de situatie kennende is dat geen evidente zaak. En ik zou ook nog de RAW’s van onze vrijdagavondexploten moeten verwerkt krijgen. ’t Is weer teveel voor één zondagmiddag. Aah!

3 replies

 • gksu werkte wel niet bij mij, sudo deed dat goed genoeg 🙂

  Let wel: ik zit met klein bemeten LVM partities (spaarzaamheid ;-)) en blijkbaar was de /var iets te klein om al die pakketten op te slaan, wat wel wat problemen gaf. Niet direct herstarten, maar nog eens een update/upgrade vragen en kijken of er nog pakketten zijn die niet gedownloaded werden, anders merk je ’t niet.

  Mijn bluetooth heb ik wel om zeep geholpen, vind het probleem niet…

 • Matthias

  29 oktober 2006 at 7:55 pm

  Mja, mijn toetsenbordinstellingen zijn niet meer écht in orde. Erger vind ik dat het ‘human’ theme van 6.06 veranderd is. Met de thememanager kan ik geen ander theme kiezen. Very weird.

  Upstart werkt dan weer wel netjes maar écht van POST tot desktop in een handomdraai is het toch niet hoor. Het duurt toch wel al snel 40 seconden.

  GLX werkte automagisch opeens opnieuw (weggevallen na een laatste update van paketten in 6.06)

  Gelukkig is mijn Ubuntu hier in Brugge in feite een testinstallatie. Nu weet ik dat ik in Antwerpen waar ik enkel een Ubuntu ‘in productie’ draai, het bij een 6.06 install blijf houden tot alle plooien zijn gladsgestreken.

Commentaar is gesloten