Op het menu

Openoffice.org (ook wel OOo) heeft een release candidate vrijgegeven van versie 2.0. Geen fan van Microsoft Office? Of je gebruikt Mac of Linux? Dan is dit de Office Suite voor jou. Naast het OASIS OpenDocument formaat is het spul ook compatibel met de MS Office formaten. De overstap zou dus niet al te groot mogen zijn.

Screenshots vind je hier.

En dan is er ook nog Ubuntu die vandaag versie 5.10, codename “Breezy Badger”, hebben losgelaten op de wereld. Dit is dé instaplinux voor iedereen die eens iets anders wil. Eenvoudige installatie, heel gebruiksvriendelijk én enorm populair. Je kan Winderige Das hier binnenslurpen. Of je kan natuurlijk – net zoals ik- de cd’tjes via Crap!

4 replies

 • OK, en nu wacht ik op de uitleg over hoe ik dit naast m’n XP kan draaien.

 • Matthias

  13 oktober 2005 at 9:24 pm

  U vraagt, wij draaien:

  https://wiki.ubuntu.com/WindowsDualBootHowTo

  De ubuntu wiki bevat zo’n beetje alle info die je nodig hebt.

  Check ook: http://www.linuxquestions.org

 • nu we toch bezig zijn:

  hoe komt het dat de fonts op “linux”-sites zo blurry zijn, b.v. op de Fedora-site? Bitstream staat nochtans geïnstalleerd.
  Dit probleem heb ik met WinXP

  maar toen ik eens een paar live distro’s probeerde (Knoppix en Ubuntu) had ik dit probleem op veel meer sites…

  tips?

 • Er zit een foutje in de link naar de bestelpagina.

  Wie een CD wil van de vorige versie: ik heb er nog op overschot, gratis en voor niets. Installatie is ongeveer hetzelfde, daarna wat aan de instellingen rommelen en je hebt de nieuwste versie. Ik heb ook een serie van de nieuwste CD’s besteld (al paar dagen geleden), dus als die binnen zijn, wil ik ook wel terug Sinterklaas spelen.

Commentaar is gesloten