Netsensei

Much Ado About Nothing

I like!

Waarschuwing: veel techneutengepraat!

Kijk, Dit is waarom ik van CSS hou.

Voor:

-rwxr--r-- 1 matthias matthias 4130 Oct 8 22:14 style.css

Na:

-rwxr--r-- 1 matthias matthias 3852 2006-10-09 23:11 style.css

Een goede 278 bytes verschil. Jeuj! Hoe, wat? Moet ik daar zo enthousiast over doen? ‘Tuurlijk. Door gebruik te maken van enheritance kunnen selectors hun eigenschappen met elkaar delen of zelfs van elkaar erven. Daardoor kan je op een heel hoog niveau fiddlen met één selector en meteen een pak onderliggende elementen in je pagina beïnvloeden. Een beetje zoals een waterval. Geen toeval dus dat ze het Cascading Stylesheets hebben genoemd. Op zo’n moment komt de kracht van CSS naar boven en is het werkelijk een plezier om te coderen.

Verder heb ik vanavond ook heel wat overbodige div blokken uit de sidebar gegooid en vervangen door véél simpeler en makkelijker te onderhouden lijstjes (ul en ol).

Ik heb wel flink wat tijd verloren door te knoeien met het opzetten van Apache2, PHP5 en MySQL op mijn ubuntu desktop. Hoewel de installatie quasi automatisch verloopt, moet je nog altijd handmatig in de configuratiefiles duiken om dingen aan te passen. Zo moet je onder andere in php.ini manueel een regel uncommenten om de brug met de mysql-server te kunnen maken. Niet handig! Tenslotte had ik ook wat willen experimenteren met subversion. Ik heb wat zitten spelen met rapidsvn als grafische frontend voor de svn client. Maar ik kreeg om te beginnen al geen repositories geïmporteerd gevolgd door heel wat encryptische errors. Een beetje een koude douche want een beetje versioning control zou ik wel weten te appreciëren. Op het einde van de rit zit ik sowieso met tig verschillende versies van een bestand verspreid over mijn laptop, mijn desktop, mijn FTP space en een rondslingerende USB stick. Geen ideale situatie. Afijn. To be continued!