En op de speelplaats

Hoe Bezih! Zoals ze dat bij ons zeggen. Noord-Korea dreigt nu met een kernraket als de VS niet terug rond de onderhandelingstafel willen zitten.

Dat doet mij zo’n beetje denken aan de speelplaats op school. Je weet wel. Daar was altijd wel een pestjong die iedereen het bloed vanonder de nagels kon trekken. Afdreigen, chanteren,… you name it, he did it. En in crescendo natuurlijk want hij kon er altijd mee wegkomen. Natuurlijk is er ook altijd op zo’n speelplaats een geweldenaar. De jongen die drie koppen boven iedereen uittorent en twee keer zo breed is. Iemand die je liever niet voor de voeten liep.

Je kan al raden hoe het afloopt. Vroeg of laat probeert het pestjong ook de loebas aan te pakken. De eerste keer zal dat nog wel pakken. Maar dan krijgt ie het deksel op de neus en vindt ie zichzelf tegenover de loebas na de schooluren aan de fietsrekken. Appropriate measures zoals dat de VS dat dan noemen.

Benieuwd dus hoe dit zal aflopen.

2 replies

  • Coole vergelijking šŸ™‚

    Alleen, die loebas heeft momenteel zelf wel twee onnozelaars aan zijn been hangen. Kan hij die derde er nog bij aan?

  • Coole vergelijking? Er ontbreken nog wat elementen denk ik. Ik stel ’t me eerder voor als:
    De loebas loopt met een baseballbat rond op school en breekt de kinderen die hij niet tot zijn ‘kliek’ behoren (en misschien een beetje populair worden) hun armen, en nu ziet hij de pestkop naar de baseball-bat winkel lopen …. oh noes!
    Ik vind ’t maar logisch dat als iemand bedreigd wordt door iemand met kernkoppen, dat ze op zijn minst in staat willen zijn om zich te verdedigen … niet dat er voor de rest goed nieuws uit het koudste der korea’s komt.

Commentaar is gesloten