Netsensei

Much Ado About Nothing

En op de speelplaats

Hoe Bezih! Zoals ze dat bij ons zeggen. Noord-Korea dreigt nu met een kernraket als de VS niet terug rond de onderhandelingstafel willen zitten.

Dat doet mij zo’n beetje denken aan de speelplaats op school. Je weet wel. Daar was altijd wel een pestjong die iedereen het bloed vanonder de nagels kon trekken. Afdreigen, chanteren,… you name it, he did it. En in crescendo natuurlijk want hij kon er altijd mee wegkomen. Natuurlijk is er ook altijd op zo’n speelplaats een geweldenaar. De jongen die drie koppen boven iedereen uittorent en twee keer zo breed is. Iemand die je liever niet voor de voeten liep.

Je kan al raden hoe het afloopt. Vroeg of laat probeert het pestjong ook de loebas aan te pakken. De eerste keer zal dat nog wel pakken. Maar dan krijgt ie het deksel op de neus en vindt ie zichzelf tegenover de loebas na de schooluren aan de fietsrekken. Appropriate measures zoals dat de VS dat dan noemen.

Benieuwd dus hoe dit zal aflopen.