Netsensei

Much Ado About Nothing

Vijf dingen

Hopla! ’t Is weer van stokjes. Vijf puntjes met dingen die jullie nog niet weten over mij? Bij voorkeur weirdo stuff? Dat kan niet zo moeilijk zijn…

  • Ik ben een zeer elastisch persoon. Ik kan mijn gewrichten plooien in richtingen die enigszins pijnlijk kunnen lijken voor de gemiddelde mens. Had ik gewild, ik denk dat er een carrière als slangenmens voor mij had weggelegd.
  • Wie mij kent weet dat ik een Ethiopische lichaamsbouw heb. Nochtans eet ik graag en probeer ik dat gezond en evenwichtig te doen. Ooit was dat anders. Als kleine was ik, tot wanhoop van mijn ouders, een nachtmerrie als het op eten aankwam. Ik was zéér kieskeurig en warm eten was al helemaal zeer problematisch. ‘Dat kon niet gezond zijn’, dachten velen. Maar bij elk doktersbezoek bleek ik kerngezond en perfect normaal te functioneren. Blijkbaar ben ik een doorjagerke want ik moet helemaal niet op mijn lijn letten: da’s minstens één zorg minder.
  • Ik heb een panische angst voor bijen en wespen. Ooit ben ik eens, tijdens een zomervakantie, gestoken in mijn grote teen. Die zwol geweldig op en ik moest een week bed houden met flinke koorts. Dat wil ik geen twee keer meemaken. Andere dingen waar ik een irrationele angst voor heb: horrorfilms (genre Amittyville Horror) en slecht werkende televisietoestellen/computermonitors (implosiegevaar. brand. zelfmeegemaakt.)
  • Mijn eerste woordje was ‘water’. Of beter, ‘wawaa-wa’ naar het schijnt. Ik moet overigens reeds in de kraamkliniek over een stevig stemgeluid beschikt hebben.
  • Ik heb een milde vorm van hyperactiviteit en concentratiedeficit. Daardoor kan ik soms nogal chaotisch of impulsief zijn. Vroeger was dat werkelijk een probleem waar, onder andere, mijn schoolresultaten de gevolgen van hebben moeten dragen. Veel zelfvertrouwen had ik dan ook niet en veel was er niet nodig om mij van mijn melk te brengen. Met het ouder worden heb ik gelukkig alle problemen weten te overwinnen. Tegenwoordig ben ik een vrij normaal functionerend lid van de maatschappij. (Iegh, dat klinkt bijzonder vreemd dat ik dat dat van mijzelf zomaar durf zeggen.)

… en dat zijn er vijf. Vangen jongens: Webstermc en Peter, surprise me!