Netsensei

Much Ado About Nothing

Good riddance!

Microsoft die Yahoo! met alle geweld wilde overnemen? ’t Is ondertussen een beetje het verhaal van David en Goliath geworden. Eerst ging het via de onderhandelingstafel, dan wilde Microsoft het via een vijandig overnamebod proberen. Maar met 37$ per share bleek de prijs toch te hoog te liggen voor de gigant. Bovendien zou Yahoo zijn internet advertising verkopen aan Google. Microsoft zou er zijn broek aan scheuren.

En dat dwingt Ballmer tot enige matiging.

After careful consideration, we believe the economics demanded by Yahoo do not make sense for us, and it is in the best interests of Microsoft stockholders, employees and other stakeholders to withdraw our proposal

Kleine revolutie? In dit geval plaatst Yahoo! zijn betrekkelijke onafhankelijkheid voor op de aandeelhouders. Die zullen maandag met een kater de week starten. Immers, de laatste weken was de prijs per aandeel flink de hoogte ingejaagd door de op til zijnde deal.

Nu, Microsoft is altijd al een piraat geweest. Qua trackrecord in het opkopen of doodleuk stelen van expertise en technologie heeft het een serieus palmares. Ik ben alvast benieuwd wie het volgend slachtoffer zal worden eenmaal de wonden gelikt… maar Yahoo! zal vroeg of laat toch voor de bijl vallen aangezien het zelf altijd de duimen zal moeten leggen tegenover die andere gigant: Google.

O ja, natuurlijk zijn de Flickr gebruikers hier héél erg gelukkig mee!

En op Technorati nog meer inzichten…