Netsensei

Much Ado About Nothing

Kaput

Hmz. Dit wordt een lang weekend. Gisteren begon het al met problemen met Baldur’s Gate. En dan was er nog een tros programma’s die opeens moeilijk deed over vanalles en nog wat. Niet dat ik met drivers en zo heb gespeeld. Of dat ik iets anders had geïnstalleerd staan. Neen. Mijn PC besloot opeens Moeilijk Te Doen. Met Hoofdletters.

En vanmorgen is dan uiteindelijk gebeurd wat ik dit weekend liever niet zag gebeuren. Bij het opstarten loop het zaakje zonder meer vast bij het opstartscherm. Zelfs opstarten in veilig modus is geen optie. En natuurlijk wil het lukken dat mijn systeembeheersoftware allemaal mooi in Antwerpen op mijn bureau staat. En ik heb dan wel een ghost image rondslingeren. Die dateert nog van mijn vorige configuratie. Wat wil zeggen dat die gedoemd is om hoogstwaarschijnlijk niet te werken.

Ugh!

Dan maar een Ubuntu Live in mijn CD lade gepropt. Met de /sos switch in mijn boot.ini file zou het mij wel lukken te achterhalen wie de boosdoener is. Helaas. Mijn windows partitie is uiteraard in NTFS geformatteerd. En natuurlijk kan Ubuntu die énkel en alleen lezen. Ik kan mijn boot.ini bestand dus ook al niet aanpassen. Hmz.

Nu ben ik bezig om te redden wat er nog te redden wat er te redden valt. Alles backuppen op een aparte partitie. Hopelijk kan kameraad Twanne nog een Windows XP opduikelen die ik kan gebruiken. Met een beetje geluk ben ik vanavond terug iet of wat gedepanneerd.

Grrr… En ik had nog zo gepland vandaag wat verder te werken voor het werk.