Netsensei

Much Ado About Nothing

Role Playing Game

Bon. Dankzij collega Dries ben ik zo’n beetje in een Role Playing Game bui geraakt. Wat ook al weer een hele tijd geleden is. Als het op computerspelletjes aankomt ben ik voornamelijk fan van de first person shooter met zijn harde actie. Iets wat ik al meedraag sinds de dagen van Wolfenstein 3D en Doom. Mijn voorkeur voor genres die ik speel is echter eerder eclectisch te noemen. Een goede strategiegame of een adventure gaan er altijd in.

Tegenwoordig stelt het gamma RPG’s niet teleur. Er zijn er massa’s. Alleen wordt de markt hoofdzakelijk gedomineerd door Massive Online RPG’s zoals World of Warcraftof Planetside. Wat wel leuk is omdat alleen in een wereld vol computergestuurde karakters toch maar alleen is. Alleen moet je wel maandelijks een abonnementsgeld neertellen om deel te mogen nemen. Onderhoud van de servers en support, weet u wel. Gelukkig is er tegenwoordig Guildwars en je hebt ook Ultima Online met zijn talloze “free shards”.

Toch heb ik nog de best herinneringen aan de vroegere RPG’s van het onvolprezen Bioware. Ik moest dan ook even zoeken om de vijf – zeer stoffige – cd’s van Baldur’s Gate 1 terug op te duikelen. Verder heb ik hier ook nog Icewind Dale liggen en Neverwinter Nights. Nostalgie, nostalgie! Bovendien Matthias heeft nog heel wat queestes die niet tot de hoofdverhaallijn behoren, te volbrengen! Hoezee!