Role Playing Game

Bon. Dankzij collega Dries ben ik zo’n beetje in een Role Playing Game bui geraakt. Wat ook al weer een hele tijd geleden is. Als het op computerspelletjes aankomt ben ik voornamelijk fan van de first person shooter met zijn harde actie. Iets wat ik al meedraag sinds de dagen van Wolfenstein 3D en Doom. Mijn voorkeur voor genres die ik speel is echter eerder eclectisch te noemen. Een goede strategiegame of een adventure gaan er altijd in.

Tegenwoordig stelt het gamma RPG’s niet teleur. Er zijn er massa’s. Alleen wordt de markt hoofdzakelijk gedomineerd door Massive Online RPG’s zoals World of Warcraftof Planetside. Wat wel leuk is omdat alleen in een wereld vol computergestuurde karakters toch maar alleen is. Alleen moet je wel maandelijks een abonnementsgeld neertellen om deel te mogen nemen. Onderhoud van de servers en support, weet u wel. Gelukkig is er tegenwoordig Guildwars en je hebt ook Ultima Online met zijn talloze “free shards”.

Toch heb ik nog de best herinneringen aan de vroegere RPG’s van het onvolprezen Bioware. Ik moest dan ook even zoeken om de vijf – zeer stoffige – cd’s van Baldur’s Gate 1 terug op te duikelen. Verder heb ik hier ook nog Icewind Dale liggen en Neverwinter Nights. Nostalgie, nostalgie! Bovendien Matthias heeft nog heel wat queestes die niet tot de hoofdverhaallijn behoren, te volbrengen! Hoezee!

8 replies

 • Nostalgie, vertel mij wat.
  Maar ik heb toch het gevoel dat ik wat ouder ben dan jij…
  http://www.ondernemeringent.be/2006/01/nostalgie.html

 • Matthias

  21 januari 2006 at 4:48 pm

  Wel, de eerste computer die wij hier thuis hadden was een 386. Met spelletjes zoals Wolfenstein en Commander Keen.

 • [quote]
  # Bart antwoordde:
  21 January, 2006 om 4:44 pm

  Nostalgie, vertel mij wat.
  Maar ik heb toch het gevoel dat ik wat ouder ben dan jij…
  http://www.ondernemeringent.be/2006/01/nostalgie.html

  [/quote]

  Ik zal ook nog eens een C64 uit de collectie moeten nemen en aanzwengelen. Ik heb nog een doos of twee floppy’s liggen met games en programma’s. En cassetje opnemen van een mp3 op het internet moet ook wel lukken als ik door de floppy’s heen gespeelt ben. (Heb een stuk 5 C64’s op zolder liggen.) Ik ben 22 jaar en toch heb ik ook een nostalgie-gevoel, ben ik dan te jong om een nostalgie gevoel te hebben?

 • Matthias

  21 januari 2006 at 7:28 pm

  @Welta: dat hebben we geprobeerd op het werk vorig jaar.

  Verder: Crap. Baldur’s Gate loopt vast op Windhoos XP. ’t Spelletje start deftig op. Maar nu zit ik zo op een punt waar ie vastloopt als ik op mijn karakters wil laten rusten met ‘rest’. Dan krijg ik een Visual C++ runtime error :p

  Hmz.

  Misschien moet ik mij eens win98 in VMWare installeren en het zo proberen…

 • >Wel, de eerste computer die wij hier thuis hadden was een 386. Met
  >spelletjes zoals Wolfenstein en Commander Keen.

  Hier kwam de 386 op de twee plaats. Eerst een IBM PS/2. De 386 hebben we nog altijd en daar worden die spelletjes nog altijd op gespeeld: BioMenace, Commander Keen, Duke Nukem (de oude nog), man man, dat is lang geleden… 🙂

 • over oude spellen gesproken. In de nieuwe PCM staat deze maand op pg 18 de locatie waar enkele goede oude spelletjes uit het DOS tijdperk. gedownload kunnen worden: een voorbeeld

  Doom1 & Prince of Persia: takeagame.com
  Commander Keen: alex-soft.net

  Laat de nostalgie maar weer boven komen en vooral: spelen die handel!!

 • het is takegame.com en niet takeagame.com

Commentaar is gesloten