Netsensei

Much Ado About Nothing

Triumph of the nerds

Vandaag trouwen A. en V., twee mensen die mij toch wel nauw aan het hart liggen. Het belooft een druk dagje te worden met eerst de trouwviering zelf en daarna een receptie annex avondfeest. Iets met barbecue als ik mij niet vergis. En met dit weer kan dit alleen maar een spetterende fantastische topdag worden.

Zaterdag betekent ook tubeday. De laatste twee weken ben ik wat op zoek naar de betere documentaires op YouTube. Een gouden oude die elke rechtschapen computergeek toch wel zou gezien moeten hebben is Triumph of the Nerds. Deze film van Robert X. Cringley dateert ondertussen ook alweer van 1996 en vertelt hoe de personal computer werd geboren. Groten Der Aarde zoals Bill Gates, de twee Steve’s, Paul Allen, Robert Moore, Gordon Moore,… Ze komen allemaal aan het woord en vertellen het Verhaal. En Robert Cringley zelf die presenteert het geheel op zijn geheel eigengereide wijze. In stukjes en beetjes (het is eigenlijk een film in drie delen), vind je hieronder het begin van deel 1.

Je kan natuurlijk ook met dit prachtige weer doen zoals ik: naar buiten gaan en barbecuen like there’s no tommorow!