Netsensei

Much Ado About Nothing

Alles uit de kast

Zo. Als ik het goed heb, was er vanavond de eerste aflevering van Alles uit de kast op één. Geen gewone talkshow zoals we de laatste jaren werden bestookt. Wel eentje over boeken en literatuur. Een uitdaging in een TV wereld waar talkshows worden geregeerd door het gezever van Axl Pelemansen en Jan Leyersen. Kan één een programma brengen dat niét vervalt in platitudes of nauwelijks het niveau van een zoethoudertje overstijgt?

Met Sven Van Speybroeck aan het roer zitten ze alvast goed. Deze radiomens is duidelijk intelligent én heeft genoeg ervaring met het publiek om te weten dat de gemiddelde vlaming een pak meer verstand heeft dan het gemiddelde productiehuis wil doen geloven. Deze eerste aflevering deed hij het wat mij betreft heel goed: het is geen showbeest maar hij leidde de gesprekken en interviews met de talloze gasten wel in goede banen én met de nodige verve.

Met gasten Jan de Smet, Lulu Wang en Jef Vermassen zaten ze ook goed: allemaal heel interessante mensen die zeker een waardige bijdrage wisten te leveren. Check vooral de sectie Bijzondere Boeken op de website. Daar vind je hun bijzondere boeken en die mogen er wel zijn. Vooral de keuze van Vermassen moet ik nog eens door mijn handen laten passeren.

Ik ben dus aangenaam verrast. Geen elitaire bedoening en ook geen kinderlijk geleuter. Kortom, een degelijke talkshow waar het Boek eindelijk nog eens centraal staat. Kudos!