Netsensei

Much Ado About Nothing

Aangifte

Het VB is at it again: de NJSV hebben een meldpunt opgericht om “linkse leerkrachten” aan te geven. Daar maakt De Morgen toch konde van. Even googlen bracht mij al snel op de website in kwestie. Een beetje amateuristisch in de maak, zoals zo vele websites in het genre, maar daarom is de boodschap niet minder effectief en duidelijk. Scholieren kunnen er hun verhaal achterlaten via het gastenboek. Er zijn reeds 102 berichten geplaatst sinds… 30 juli 2005! Van vijgen na Pasen gesproken!

De verhalen laten weinig aan de verbeelding over: onvrede over taken, scholieren die op het matje worden geroepen bij de directeur, discussies in de klas,… Het hele gamma komt aan bod. Sommigen vond ik eerder zielig, andere hadden volgens mij weinig te maken met enige ideologie.

Uiteindelijk vind ik het jammer dat De Morgen daar nu over moet berichten. Dit leek me een vrij doods initiatief. Nu krijgt het initiatief nogmaals gratis reclame. Pijnlijk en jammer dus.

Via Outrospective.