Brugge vs Antwerpen?

Een beetje ad hoc hebben we het initiatief genomen om Brugge Blogt op te starten. En dat willen we toch wel wat serieus aanpakken. Maar hoe combineer ik dat met mijn werk? Een beetje uitleg hoe ik het zie lijkt me op zijn plaats.

Peter, ik ben projectmedewerker met een tijdelijk contract van 3 jaar. Ik heb momenteel reeds 2 jaar achter de rug en met nog net minder dan een jaar te gaan kan het alle kanten uit. Na 1 september 2007 heb ik immers geen garanties over werkzekerheid.

Bovendien woont mijn schat nog altijd in Brugge en is ze op en top Brugse. Een heel goede reden om er niet zonder meer weg te trekken. Ik zie ze enkel in het weekend en meer dan ooit zijn wij op zoek naar zinnige weekendvullende activiteiten die de stad ons kan bieden.

Blauridder, ik heb een jaar lang elke dag gespoord tussen Brugge en Antwerpen. In mijn perceptie was dat eerder een last dan een zegen. ’s Morgens vroeg vertrekken, ’s avonds laat thuis, weinig slaap en veel stress. Voor een werkdag van 8 uur was ik 4 uur op de baan. Om nog maar te zwijgen van de gevolgen. Ik associeer mezelf trouwens meer met een kotstudent dan dat ik écht een inwoner van de stad ben.

Sinds ik deeltijds in Antwerpen woon, is mijn visie op mijn eigen stad ook sterk veranderd. Het bruisende stadsleven van Antwerpen waar altijd iets te doen of te zien is, mis ik eigenlijk wel in Brugge. Ik hoop dat met Brugge Blogt te kunnen vinden en misschien zelfs anderen aan te zetten om initiatieven te nemen die Brugge doen leven en net zo interessant maken als die andere ‘grote’ steden.

Toch moet ik toegeven dat het praktisch niet makkelijk te combineren is. Maar dankzij het Grote Internet kan ik nog altijd een bijdrage leveren: website uitbouwen, nieuws en nieuwtjes over Brugge volgen, on line interviews afnemen,… Het kan allemaal. Mits goede afspraken en coördinatie moet dat wel te doen zijn.

3 replies

  • Weet ons dan wel op voorhand te zeggen of jullie ook spellinggewijs de ‘g’ en de ‘h’ gaan verwisselen, he… dan schrijven we in Antwerpen een firefox plugin om dat te corrigeren voor nederlandstaligen ;-D

  • Als je het wil aanpakken als GentBlogt, zoals elke stadsblog imho het zou moeten doen, kruipt daar enorm veel tijd in. Ik denk dat iedereen dat wel beseft als je ziet met hoeveel toewijding en efficientie die blog draait. In dat opzicht pleit ik schuldig wat AntwerpenBlogt betreft. Ik was erbij en beloofde me mee in te zetten, maar moet nu toegeven dat ik er veel te weinig aan meewerk. Alle eer daar gaat naar Jerry en Kolgen. Wat ik dus wil zeggen is dat iedereen er zich achter moet scharen en bereid moet zijn een deel van zijn vrije tijd daarin te stoppen. Maak niet de fout die ik heb gemaakt want je laat mensen zo in de steek. Ik ga me nu even bezinnen over AntwerpenBlogt denk ik…

  • Matthias

    5 september 2006 at 11:23 am

    Daar heb je gelijk in.

    Het is ook hetgeen ik het meest bij mezelve vrees: dat ik er te weinig tijd in zou steken. Wat dat betreft is wonen in Antwerpen een gevaarlijke verleiding: het is niet omdat ik er niet ben, dat ik er geen tijd in moet steken.

Commentaar is gesloten