Netsensei

Much Ado About Nothing

Brugge vs Antwerpen?

Een beetje ad hoc hebben we het initiatief genomen om Brugge Blogt op te starten. En dat willen we toch wel wat serieus aanpakken. Maar hoe combineer ik dat met mijn werk? Een beetje uitleg hoe ik het zie lijkt me op zijn plaats.

Peter, ik ben projectmedewerker met een tijdelijk contract van 3 jaar. Ik heb momenteel reeds 2 jaar achter de rug en met nog net minder dan een jaar te gaan kan het alle kanten uit. Na 1 september 2007 heb ik immers geen garanties over werkzekerheid.

Bovendien woont mijn schat nog altijd in Brugge en is ze op en top Brugse. Een heel goede reden om er niet zonder meer weg te trekken. Ik zie ze enkel in het weekend en meer dan ooit zijn wij op zoek naar zinnige weekendvullende activiteiten die de stad ons kan bieden.

Blauridder, ik heb een jaar lang elke dag gespoord tussen Brugge en Antwerpen. In mijn perceptie was dat eerder een last dan een zegen. ’s Morgens vroeg vertrekken, ’s avonds laat thuis, weinig slaap en veel stress. Voor een werkdag van 8 uur was ik 4 uur op de baan. Om nog maar te zwijgen van de gevolgen. Ik associeer mezelf trouwens meer met een kotstudent dan dat ik écht een inwoner van de stad ben.

Sinds ik deeltijds in Antwerpen woon, is mijn visie op mijn eigen stad ook sterk veranderd. Het bruisende stadsleven van Antwerpen waar altijd iets te doen of te zien is, mis ik eigenlijk wel in Brugge. Ik hoop dat met Brugge Blogt te kunnen vinden en misschien zelfs anderen aan te zetten om initiatieven te nemen die Brugge doen leven en net zo interessant maken als die andere ‘grote’ steden.

Toch moet ik toegeven dat het praktisch niet makkelijk te combineren is. Maar dankzij het Grote Internet kan ik nog altijd een bijdrage leveren: website uitbouwen, nieuws en nieuwtjes over Brugge volgen, on line interviews afnemen,… Het kan allemaal. Mits goede afspraken en coördinatie moet dat wel te doen zijn.