Complotten

Ik heb het gevoel dat er vandaag complotten tegen mij werden gesmeed. Vanmorgen duurde het even eer ik vers brood had: de eerste twee bakkers die ik passeer, en waar ik regelmatig mijn boterhammen bij betrek, bleken op vakantie. Het was Goossens in de Korte Gasthuisstraat die mij kon helpen.

Goossens schijnt een begrip in Antwerpen te zijn. Ze bakken namelijk hun brood volgens ambachtelijke formules en al. Elke morgen staat er een rij tot buiten het kleine winkeltje. Daar mocht ik dus ook even bij aansluiten. Het winkeltje zelf bevat weinig franje maar je ziet zo dat het nog dateert uit grootmoeders’ tijd. En de twee verkoopsters waren ook al op leeftijd. Afijn, de boterhammen deze namiddag waren dus een belevenis. Alleen ben ik toch niet zo héél erg wild over de kwaliteit. Ach, met een laagje kaas viel dat best wel mee.

Verder mocht ik vandaag vooral veel prutsen in Access en VBA. Daar komt vooral veel frustratie bij kijken omdat de software zijn eigen willetje heeft. Dingen die gewoon horen te werken, doen juist het tegenovergestelde en zo. Leuk.

3 replies

 • Bruers, achter de Nationalestraat aan de kant van den Oudaen, dat was ne goeien bakker. Was, want ze zijn er helaas mee gestopt.

 • Anders moet je eens kijken naar Turbo Delphi Explorer. Een gratis versie van Delphi( gebaseerd op Pascal (ken je mss nog van int middelbaar?))
  Werkt wel een pak aangenamer, en is ook erg gericht op database applicaties.

  http://www.turboexplorer.com/

 • Matthias

  21 februari 2007 at 4:51 pm

  Mja, de miserie is dat het om een SQL backend gaat waarop een Access/VBA systeempje met ODBC koppelingen als frontend draait. Het is in huis ontwikkeld (niet door mij) en missie kritisch. Nu moeten er een aantal features aan worden toegevoegd en is die taak aan mij toevertrouwd.

  Ik kan dus niet zomaar opeens veranderen van omgeving 🙁

Commentaar is gesloten