Netsensei

Much Ado About Nothing

Druk weekend

Van een druk weekend gesproken! Het begon al meteen vrijdagavond. De collega’s hebben een nieuwe traditie in gang getrapt: vrijdagdrinken. Ja, het is wat het klinkt. Eén keer in de maand na het werk samen komen om iets te drinken op de Stadswaag. Niet dat het een braspartij is. Neen, gewoon even socializen met de collega’s vooraleer ik de trein op ga richting Brugge.

Zaterdag was er Fosdem. Om 8 uur ’s morgens vertrokken kameraad Twanne, Henk en ik richting Brussel. Tip: betrouw nooit op Mappy! Tenzij je de Brusselse ring goed kent stuurt dat ding je gegarandeerd de verkeerde kant uit. Ja, we waren volledig de verkeerde kant uitgereden om in Ukkel te geraken. Soit, dik twee-en-een-half-uur later stonden we aan de ULB. De dag zelf was hectisch en interessant. Naast een aantal interessante lezingen, goodie harvesting (t-shirts! pins! stickers! vrije software!) was het vooral mensjes kijken. En dan vooral, het materiaal dat die mensen meesleurden! De meesten hadden wel een laptop met een geëlaboreerde linuxdistro op geïnstalleerd. Diegene zonder laptop vielen nu eens écht uit de boot op dit event.

Het viel mij op dat er een pak mensen rondliepen met een ibook met linux op! Interessant. Ik ben een beetje een verwend nest als het op software aankomt. Linux is tegenwoordig van die aard dat er sowieso een vrije app bestaat voor wat je wil doen en die je gemakkelijk kan vinden en installeren. Op mac daarentegen ligt dat anders. Ja, je er is veel freeware te vinden, maar de hoeveelheid shareware die je zoekresultaten vervuilt is toch ook niet te onderschatten. Vaak heb ik dan zoiets van “Ja, dit appje is interessant, maar nog maar eens zo’n 30 dagen trial versie, daar heb ik geen zin in.” Kortom, ik ben nu zo’n beetje aan het uitvogelen of linux op mijn ibook een haalbaar project is.

Zaterdagavond ging het dan richting Hobbit voor ribbetjes á volonté. Veel valt daar niet over te zeggen. Lekker kluiven en genieten. De infrastructuur kwam een beetje gammel over maar voor de rest was dat best wel in orde. Nadien zijn we nog in de Cookie’s eet- en praatcafé beland. Die vind je achter De Garre van Corné. Wie dus geen plaats heeft in het ene etablissement, geen nood: het andere is minstens zo gezellig.

En gelukkig was er nu de zondag om wat uit te puffen en de batterijen op te laden tegen morgen…