Pralines en de islam

Beste Lazyweb,

Om een aantal collega’s die mij op de studiedag hebben geassisteerd met het zetten van koffie en de afwas te bedanken, zou ik ze graag elk een doos pralines geven. Alleen zijn de collega’s in kwestie moslim. Ik vraag mij dus nu heel erg grondig af of die dat van hun godsdienst mogen eten. Dingen met likeur zijn duidelijk uit den boze (alcohol) maar hoe zit het met chocolade met nootjes? En gevuld met praliné of al? ’t Is dat ik geen afronten wil begaan.

Dank u!

3 replies

 • ik vermoed dat ze tegen niets bezwaar zullen hebben, de meeste zelfs niet tegen die met likeur …
  maar voor de rest eten ze wel zowat alles hoor :p … en desnoods vraag je het erbij of er dingen zouden kunnen zijn die ze niet mogen eten, en dan zullen ze heel vriendelijk reageren …

  van een student arabistiek

 • Matthias

  13 november 2006 at 11:49 pm

  Aha 🙂 dank!

  Op het werk kreeg ik de suggestie om Antwerpse Handjes te kopen. Heel lekker en vrij neutraal.

 • ‘antwerpse’ handjes…. noem jij dat neutraal naar een moslim. Ewel e… 1/4 van die handjes… of overdrijf ik? 😆

Commentaar is gesloten