Netsensei

Much Ado About Nothing

PVR (5)

Vandaag heb ik gewapend met een aantal tangen het stomme plaatje uit mijn pc gesloopt. Letterlijk dan, Ik heb grof geweld zelfs niet geschuwd om toch maar daar te geraken waar ik wilde.

Afijn. En zo ziet mijn ‘werkplaats’ er zo’n beetje uit. Ja,onder mijn bureau, dicht bij de stroomkabels zodat ik niet constant moet heffen en tillen om elk akkefietje uit te testen.

De vervanging: een abit NF7 mobo met AMD XP1400 cpu had ik samen met de verse was in een karton doos in mijn tas steken. Zo ging het de trein op, sleuren doorheen Antwerpen van het werk naar de studio. Ondertussen zit ik al een weekje te bidden dat ie het nog zou doen…

… en ja hoor! Zodra ik het zaakje had ingeplugd en de stroom aanschakelde begon dit lampje te branden. Duidelijk een teken van leven. Beter kan dus niet.

Na een paar initiële tests bleek de hardware de trip overleefd te hebben. Dan maar inpluggen op mijn harde schijf en booten. Dit is de eerste keer dat GeexBox boot. En dat gaat beduidend sneller dan met de Pentium 2.

De volgende stap is het aanhaken op mijn televisie. Dat is zo’n goedkoop Magnum setje van de Aldi of de Lidl met enkel een SCART aansluiting. Ik heb wel zo’n HAMA converter waarop ik mijn DVD recorder via Cinch (RCA) heb gekoppeld en werkende. De PC is enkel uitgerust met een svideo aansluiting. Dus het wordt een uitdaging om beeld te krijgen van mijn pc op mijn tv. Een initiële test toont dat het beeld tijdens het opstarten mooi op de TV verschijnt. Zelfs het standaard Vectra booting scherm verscheen mooi in kleur toen ik de oude configuratie aan de tv had gehaakt. Maar zodra ie oversprong naar Linux loopt het fout. Zowel in Ubuntu als in GeexBox. Dus daar steekt nog werk achter.

Pas wanneer dat goed werkt ga ik over tot de aanschaf van enkele extra stukken zoals een goedkope analoge TV tuner.