Netsensei

Much Ado About Nothing

Backup Steam

Mijn PC begint al geruime tijd pluimen te laten. Je kent het wel: je koopt een pc, dat gaat een paar jaar mee en dan lukt het je niet meer om recente, veeleisende spelletjes vlot te laten draaien. Toen ik een paar maanden geleden niet verder geraakte dan twee missies in Company of Heroes zonder diavoorstelling, was dat een teken aan de wand.

Eerlijk is eerlijk, de laatste upgrade (moederbord en CPU) is van 2006 of zo. Toen Half-life 2 uitkwam. Ondertussen zijn we weer twee jaar en heel wat updates aan de Source engine verder. Dus ook daar loopt het al wat trager dan vroeger.

Gelukkig wil kameraad J. van zijn “oud” – lees: nog geen jaar geleden aangeschaft – systeem af. Driemaal raden wie de gelukkige is die de hardware voor een prikje over mag nemen! Ideaal om weer een jaartje of twee verder te kunnen. Straks op LanScape wordt het nieuwe monster overhandigd.

{.aligncenter}

En natuurlijk betekent dat nu alles op het oude beestje backuppen en op externe schijf gooien. Gelukkig is er Steam om het zaakje wat te automatiseren…