Netsensei

Much Ado About Nothing

PVR (2)

Gisteren opperde ik om een oude computer die ik nog had staan te converteren naar een PVR. Zo zou ik TiVo gewijs naar TV kunnen kijken. Dan zou ik pakweg de ‘Net Gemist’ functie van de VRT hebben zonder dat ik daar maandelijks een duit voor zou moeten betalen.

Ondertussen is gebleken dat de pc in kwestie zo’n zwak beestje is, dat dit avontuur weinig slaagkansen zou hebben. Jammer. En investeren in hardware zie ik zo voorlopig niet zitten.

Ik blijf natuurlijk niet bij te pakken zitten: momenteel ben ik aan het knoeien met GeexBox, een linuxdistributie die van je pc een soort mediacentrum maakt, maar dan zonder dat live TV aansluiting. GeexBox is anders wel ideaal om DVD’s te kijken, DivX films, muziek (MP3, OggVorbis, FLAC, audiocd,…) en wat al niet meer. Dat zou nog altijd meer functionaliteit zijn dan de el cheapo tweede hands JVC DVD speler die nu onder mijn televisie staat. Zoals het er nu voorstaat werkt het best wel oké. Ik zou wel nog een DVD speler in de pc moeten steken en een grotere harde schijf kopen zodat ik mijn audio cd’s kan rippen en erop kan keilen.

Overigens kan ik via Shoutcast TV toch naar uitzendingen van zenders over het internet kijken. Het gaat dan om particulieren en organisaties die zelf zo’n internetzender hebben lopen. Nothing fancy en de beeldkwaliteit is maar zo-zo. Maar het is anders wel mogelijk.

Voorlopig hou ik het nog even zo en zie ik hoe ver ik ermee kan geraken.