PVR (6)

The good…

Ik heb Ubuntu Dapper Drake mooi geïnstalleerd gekregen op de in elkaar gezette pc die ik ondertussen Mercurius heb gedoopt. Een oude traditie van mij stelt dat ik al mijn pc’s noem naar Griekse titanen (Epimetheus, Prometheus, Cronos, Atlas) Maar dit is geen titaan, maar een god. Mercurius, god van de handel, boodschapper van de goden. Enfin, ’t kind moet een naam hebben natuurlijk.

The bad…

Ik had de oude 200 Watt voeding van de Pentium 2 laten zitten. Uiteraard voldoet dat ab-so-luut niet voor een AMD XP1400. Kameraad Twanne wees mij erop dat die cpu op zich al een goede 72 Watt voor zijn rekening neemt. Dus ik houdt véél te weinig over voor de andere hardware. Het gevolg zijn lockups van het systeem. Ik heb nog een geleende Sweex van 400 Watt liggen in Brugge. Hopelijk helpt dat mijn problemen van de baan.

The ugly…

Initiële test om de nieuwe configuratie met een Ati Radeon 7000 grafische kaart op mijn tv aan te sluiten:

Need I say more. De radeon 7000 wordt ondertussen allang niet meer ondersteund door de drivers van ATI. Dus daar moet ik niet op rekenen. En met legacy drivers ga ik niet prutsen want da’s miserie vragen. Opnieuw Twanne too the rescue: via Luckys kan ik goedkoop aan een goeie nvidia kaart geraken. Mooi. En hopen dat dat dan wel werkt. Bovendien is nvidia een stuk makkelijker om te installeren en configureren onder linux dankzij betere ondersteuning.

En we gaan weer door…

5 replies

 • Ik volg je vorderingen met argusogen want mijn madam zoekt een vervanger voor de op leeftijd zijnde videorecorder en misschien dat ik haar pc kan gebruiken die al een tijd op de zolder staat te bestoffen. Er zal zeker nog werk aan zijn, met bv 64Mb geheugen kom je niet ver 😉

 • Matthias

  15 november 2006 at 11:17 pm

  Fijn om te weten. Ik dacht daarjuist nog: who the f*ck is geïnteresseerd in al die geektalk die ik hier de laatste tijd opgooi?

 • Wees gerust, mij interesseert dat ook enorm. Heb er Geexbox mee leren kennen 🙂

  Ik heb ook ooit mythtv op mijn vroeger bak (P4 met tv-tuner) geprobeerd, maar miserie mee gehad.

  Ik heb ferm veel goesting om die bak terug wat op te lappen, denk dat een nieuwe voeding wel kan volstaan, en er terug mee te experimenteren. Jammergenoeg is’t ook oud een ATI-kaartje. De Pinnacle TV-tuner is wel dik in orde.

 • Matthias

  16 november 2006 at 9:07 am

  Mja, ik heb al verhalen gehoord over Pinnacle. Ik zou gaan voor een AverMedia kaartje. Die van Hauppage schijnen einde productie te zijn.

 • Ik heb een hekel gekregen aan Pinnacle omdat je de windows drivers niet van hun website kan downloaden. Ik heb twee tv-kaarten van hen (usb en pci). Onder linux geven ze geen probleem dankzij het feit dat ze gebaseerd zijn op de veelgebruikte Philips chip.

  Maar voor tv-kaart zou ik zeker kijken naar modellen met een hardware mpeg-encoder. Ze kosten meer maar je kan meer uit je hardware halen.

Commentaar is gesloten