Netsensei

Much Ado About Nothing

PVR (6)

The good…

Ik heb Ubuntu Dapper Drake mooi geïnstalleerd gekregen op de in elkaar gezette pc die ik ondertussen Mercurius heb gedoopt. Een oude traditie van mij stelt dat ik al mijn pc’s noem naar Griekse titanen (Epimetheus, Prometheus, Cronos, Atlas) Maar dit is geen titaan, maar een god. Mercurius, god van de handel, boodschapper van de goden. Enfin, ’t kind moet een naam hebben natuurlijk.

The bad…

Ik had de oude 200 Watt voeding van de Pentium 2 laten zitten. Uiteraard voldoet dat ab-so-luut niet voor een AMD XP1400. Kameraad Twanne wees mij erop dat die cpu op zich al een goede 72 Watt voor zijn rekening neemt. Dus ik houdt véél te weinig over voor de andere hardware. Het gevolg zijn lockups van het systeem. Ik heb nog een geleende Sweex van 400 Watt liggen in Brugge. Hopelijk helpt dat mijn problemen van de baan.

The ugly…

Initiële test om de nieuwe configuratie met een Ati Radeon 7000 grafische kaart op mijn tv aan te sluiten:

Need I say more. De radeon 7000 wordt ondertussen allang niet meer ondersteund door de drivers van ATI. Dus daar moet ik niet op rekenen. En met legacy drivers ga ik niet prutsen want da’s miserie vragen. Opnieuw Twanne too the rescue: via Luckys kan ik goedkoop aan een goeie nvidia kaart geraken. Mooi. En hopen dat dat dan wel werkt. Bovendien is nvidia een stuk makkelijker om te installeren en configureren onder linux dankzij betere ondersteuning.

En we gaan weer door…