The right stuff

Ah. Nostaglie. Deze film was zo’n beetje aanleiding voor de fascinatie voor ruimtevaart tijdens mijn bijna voltrokken jeugdjaren. Als het maar enigszins vloog en snel vooruitging kon het mij wel interesseren. Grenzeloos was mijn bewondering voor de mannen en vrouwen die met die raketten mochten spelen. En ik had bovendien het geluk jaren lid te zijn van de lokale ruimtevaartclub. Tegenwoordig volg ik high profile NASA toestanden nog enigszins maar dat is het dan ook zo’n beetje.

Een paar dagen geleden kwam ik de DVD met The Right Stuff eerder toevallig tegen in de Fnac. Niet geaarzeld en uit het rek gegraaid. Met de afgeschreven DVD speler van mijn ouders die hier sinds een week staat heb ik vanavond gekeken. De speciale effects mogen dan wel van 1983 zijn en de film mag al wat belegen blijven. Ze is de oscars die ze dat jaar verdiende meer dan waard.

In die tijd had ik ook twee computerspelletjes die het thema volgden: Buzz Aldrins’ Race into Space, waar je de spacerace van de Russen moet winnen, en Shuttle die de Space Shuttle volledig tot het laatste knopje simuleert. Met die laatste was het kwestie om uiteraard tot in de ruimte te geraken en behouden terug te keren. In mijn geval eindigde dat doorgaans in oranje vuurballen en “game over”. Ik had de handleiding niet dus moest ik het zelf maar uitzoeken. Plezierig was het anders wel…

Voor de liefhebbers is er tegenwoordig Orbiter. Volledig gratis, maar ook best wel leuk om eens te proberen.

2 replies

  • Oh, ruimtevaart! De max! Da’s bij mij ondertussen ook wel weer een tijdje geleden, maar in mijn secundaire schooljaren was ik ook wel lichtjes bezeten. Er liep toen ook een wedstrijd van Eurospace voor klassen. De opdracht was een website te maken over ruimtevaart ed. Ik zat toen in ’t vijfde jaarke, en samen met twee gasten van ’t zesde, een grafisch genie van ’t derde en nog een paar hadden we de hoofdprijs binnengehaald: een paar dagen Eurospace, tijdens de lesuren uiteraard 🙂 Niet zo spectaculair, maar best wel fijn.

    In oktober kwam Dirk Frimout trouwens een babbeltje met ons slaan tijdens de plechtige opening van het academiejaar 🙂

  • Nu ja, er staat nu wel nog steeds een wallpaper van ESA op mijn bureaublad. Twee zelfs: op elk scherm één 😉

    Waar is de tijd…

Commentaar is gesloten