Netsensei

Much Ado About Nothing

E-mail woes (2)

Super. Sinds gisteren loopt mijn persoonlijke mail op rolletjes. Alles is nu ingesteld zoals het zou moeten. Mijn mail wordt om de 7 minuten automatisch afgehaald en bewaard op de mailserver in mijn studio. Nu kan ik via IMAP en SSL (veiligheid voor alles) met Thunderbird gemakkelijk overal mijn mail bekijken via mijn server. Verder heb ik Mutt geconfigureerd zodat ik via een shell mijn mail kan benaderen. En tenslotte is er ook nog squirrelmail en Apache 2 zodat ik mijn mail overal via webmail kan bekijken.

Uiteraard is alles beveiligd (geen open relay op poort 25. Dat soort zaken) en wordt er om het uur een controle uitgevoerd op anomalie├źn en worden die per mail gerapporteerd. Verder heb ik mij ingeschreven op de debian-user mailinglist. Alles wordt ook nog eens mooi gefilterd en in aparte folders ondergebracht.

Bon. Is er nog iets dat ik over het hoofd heb gezien?