E-mail woes (2)

Super. Sinds gisteren loopt mijn persoonlijke mail op rolletjes. Alles is nu ingesteld zoals het zou moeten. Mijn mail wordt om de 7 minuten automatisch afgehaald en bewaard op de mailserver in mijn studio. Nu kan ik via IMAP en SSL (veiligheid voor alles) met Thunderbird gemakkelijk overal mijn mail bekijken via mijn server. Verder heb ik Mutt geconfigureerd zodat ik via een shell mijn mail kan benaderen. En tenslotte is er ook nog squirrelmail en Apache 2 zodat ik mijn mail overal via webmail kan bekijken.

Uiteraard is alles beveiligd (geen open relay op poort 25. Dat soort zaken) en wordt er om het uur een controle uitgevoerd op anomalieën en worden die per mail gerapporteerd. Verder heb ik mij ingeschreven op de debian-user mailinglist. Alles wordt ook nog eens mooi gefilterd en in aparte folders ondergebracht.

Bon. Is er nog iets dat ik over het hoofd heb gezien?

10 replies

 • Is het erg als ik geen snars versta van deze post?! Al een geluk dat ik Thunderbird vaag ken..

 • Matthias

  12 januari 2006 at 2:57 pm

  Helemaal niet. Het komt erop neer dat ik nogal op en af ga tussen het ouderlijke huis in brugge en mijn studio in a’pen. Daardoor geraakt mijn mail zo’n beetje verspreid over Vlaanderen. Om mijn mail wat beter te kunnen beheren heb ik mijn eigen mailserver opgezet. Met alles erop en eraan. En inderdaad, ik kan zo’n beetje overal nu mijn mail bekijken terwijl ik ze mooi op mijn eigen thuisserver kan laten staan.

 • Welke provider gebruik je?

 • Ik gok op MatthiasMail, als ik die trucs zo hoor. Heeft nog niemand gevraagd om dat ook eens te komen doen?

 • Hoe heb je je SSL geflikt? Heb je een vast IP? Of gebruik je Thunderbird enkel binnen je LAN?

 • Matthias

  12 januari 2006 at 5:10 pm

  apt-get install imap-ssl

  Voorlopig kan ik Thundebird enkel in mijn eigen netwerk uittesten.

  Maar ik weet wel welke poorten ik moet openzetten in mijn router (via NAT). Verder maak ik gebruik van een no-ip.org adres. (dyndns) Die wordt door een daemon elke dag gepolled zodat de dyndns server weet welk telenet adres DHCP lease ik op dat moment heb.

 • Welja, die no-ip is superhandig daarvoor, je kan zeker vlot IMAP-en daarmee, maar ik weet niet of het gaat lukken om over SSL te gaan daarmee. SSL maakt immers gebruik van een certificaat dat aan een IP gebonden is.

 • debian … dus een linux server
  en “apt-get install imap-ssl” is ook een linux commando …
  Of sla ik de bal volledig mis?

 • Matthias

  16 januari 2006 at 5:50 pm

  volledig correct….

 • Ah, BTW, voor die poorten: IMAP draait op 143, bij IMAP over SSL wordt poort 993 gebruikt. Is het dat wat je wou weten ivm het openzetten van poorten op de router?

Commentaar is gesloten