Netsensei

Much Ado About Nothing

WordPress 2.6 II

Voor zij die allerlei problemen hebben met inloggen na de upgrade naar WordPress 2.6: gewoon je cookiecache – of de specifiek cookies van WordPress – in je browser ledigen. En dan nog eens proberen om opnieuw in te loggen.

Wat is nu de oorzaak van dit probleem? Ryan Boren’s artikel SSL and Cookies in WordPress 2.6 legt het mooi uit. De beveiliging van het adminpaneel is in 2.6 verder opgedreven. Naast klassieke HTTP laat WordPress nu ook toe om te werken via HTTPS (HTTP over SSL) wat een stuk veiliger is. Technische details daar gelaten, liet WordPress vroeger 1 cookie achter die aangaf of je ingelogd was of niet. In de nieuwe versie ligt het anders: nu worden er 3 cookies gebruikt waarmee WordPress nagaat of je bent ingelogd en al dan niet gemachtigd om het adminpaneel te gebruiken.

Het is duidelijk dat bepaalde browsers na de upgrade halsstarrig vasthouden aan de oude pre-2.6 cookie in hun cache. Dat zorgt voor een loginprobleem. Door je cache manueel te legen zal WordPress automatisch 3 nieuwe cookies plaatsen wanneer je opnieuw probeert in te loggen.