Belgische websites voldoen niet aan privacywetgeving

Gelezen op De Standaard:

[…],,Sterker nog”, luidt het, ,,indien de wet van 13 juni 2005 over de elektronische communicatie strikt geïnterpreteerd wordt, voldoet geen enkele onderzochte website. Artikel 129 van die wet stipuleert dat de informatie in verband met het gebruik van cookies (een klein tekstbestand dat een website op de harde schijf van een computer plaatst) op websites moet worden meegedeeld voordat de verwerking begint.” Volgens LWC zien veel bedrijven op tegen de moeite en de kostprijs om hun website conform de wet te maken. Er is een lage pakkans, maar wie gepakt wordt, riskeert een boete tot 500.000 euro. De consultant pleit voor een combinatie van een bewustmakingscampagne en een repressievere aanpak. LWC zegt al positieve signalen ontvangen te hebben vanuit enkele beroepsorganisaties zoals Unizo en Voka.

Geldt dat dan ook voor particuliere websites? WordPress en andere CMS’en maken toch duchtig gebruik van koekjes? Om nog maar te zwijgen van mijn eigen plugin die ook een koekje produceert. Ben ik nu strafbaar?

3 replies

  • U hoort nog van mijn advocaat. 😉

  • Mensen hebben altijd iets te veel angst voor dingen die ze niet kennen. Hoeveel mensen die ik niet ken die hardnekkig alle cookies proberen te deleten/blocken of volledig flippen als ze het bestaan van cookies nog maar ontdekken.

  • ^^^^

    Of die verwijder-de-cookies artikels die om de zoveel tijd verschijnen in Netwerk of Clickx.

Commentaar is gesloten