Netsensei

Much Ado About Nothing

Alles normaal

’t Is al een hele tijd geleden dat ik nog eens een datamodel mocht normaliseren. Bijna twee jaar geleden zelfs. Tijdens het vak databanktechnologie. Maar vandaag was het dan zover. Ik kreeg het datamodel van het depotbeheersysteem ad interim onder de neus geschoven. Het Stadsarchief en 14 kilometer papier en perkament verhuizen dit jaar. En om dat op een georganiseerde manier te laten verlopen heb je zo’n systeem nodig. Het datamodel dat collega’s W. en M. hadden uitgedokterd zag er op zijn minst geëlaboreerd uit. Of ik niet even een blik erop wilde werpen? Zeer zeker!

Zoals mij aangeleerd begon ik gelijk het zaakje te normaliseren. Dubbele nummering eruithalen, tabellen splitsen en bijeenvoegen. Ik deed dat nochtans niet zó graag tijdens mijn studie. Maar vandaag had ik er ronduit plezier in mij er volledig erin te verdiepen en diepgravende discussies te houden over dubbele nummeringen, doostypes, legborden in archiefcontainers en al.

Matthias heeft een leerrijke dag gehad.

En nu, de trein op!