Skype

Mijn lief woont in West-Vlaanderen en ik verdeel mijn tijd tussen Vlaams-Brabant en Antwerpen. Niet meteen een makkelijke situatie. Gelukkig slaat de moderne telecommunicatie voor heel wat bruggen.

Zo heb ik gisteren voor het eerst Skype geprobeerd. Ik wist dat VoIP al langer bestond maar ikheb nooit de noodzaak gevoeld om te bellen via het internet. Nu heb ik dit weekend mijn telefoonfactuur gekregen… en dat was een goede reden om het meteen even uit te proberen.

Ik moet zeggen dat ik verwacht had meer moeite te moeten doen. Maar gewoon het skype pakket op mijn iBook gooien volstond. Ik heb wel geen line in op mijn laptop maar er zit gelukkig een micro in mijn scherm ingebouwd. Even vreesde ik voor de kwaliteit maar die blijkt wonderwel mee te vallen.

Aldus hebben we zo een dik uur-en-half geskyped. Meer zelfs. Mijn lief beschikt over een webcam. En natuurlijk biedt Skype ook de mogelijkheid om daar gebruik van te maken. Ook hier weer: opzetten was een fluitje van een cent. Het beeld was wel piepklein maar dat valt ook wel te verwachten. Bandbreedte en zo. Maar het opende wel weer een nieuwe dimensie!

Uiteraard kan ik niet wachten tot ik nog eens kan skypen met mijn lief!

Op zo’n momenten weet de wondere wereld van de telecommunicatie mij toch nog onverwachts te verrassen.

9 replies

 • Zelfs op Ubuntu gaat dat nu allemaal vlotjes, zit in de repo’s.  Ik heb een abo genomen om drie maand gratis te bellen naar vaste lijnen voor 7 €.  Best handig.

 • aja, dus toch te betalen.. ik dacht dat skype helemaal gratis was. Niet dus 😀

 • Mijn lief verbleef de voorbije 4 maanden in de Verenigde Staten en zal de komende 4 maanden in Bulgarije verblijven. Daarna nog geen idee, maar in hetzelfde land zullen we de komende jaren nog niet zitten … zowel zij als ik zullen binnen een jaar weer in een ander land zijn.

  Wat is een trein ritje van een uurtje in vergelijking daarme??? … opnieuw, ik zei het al meerdere keren hier: kom eens uit je land! Jullie hebben echt geen idee hoe de wereld eruit ziet of wat er allemaal gaande is vanuit jullie luie zetel achter de computer in Belgenlandje … dan mag je nog internet hebben. 

 • onder welke naam sta je erin? ik vind je niet :p

 • opdatum: heb je gevonden :d

 • @Bleo: duidelijk dat je niet veel met de trein reist. Anders wist je dat dagelijks sporen ook niet goedkoop is. Ik ben trouwens net thuis van een trip Antwerpen – Leuven – Gent – Antwerpen. En ik blogde dit via een hotspot in één van de stations.
  Wat dat ‘kom es uit je land’ betreft: zit volgende week in Brighton, in oktober in de US of A en Canada en in november waarschijnlijk nog naar Londen.
  So, can it… if you please!

 • Allez, ik dacht dat een techneut als jij de wondere wereld van Skype toch al eerder zou ontdekt hebben! Maar alsnog proficiat met de ontdekking 😀

 • Tja, ik betaal ook voor mijn skype, vooral om naar vaste lijnen in de UK te bellen… heb ook een tijdje een “vast nummer” gehad voor Skype (Skype-In service), maar die heb ik onlangs laten vallen omdat we toch niet gebeld werden op onze Skype phone (ja, een los WiFi toestel, véél handiger dan elke keer mijn pc te moeten afgeven 🙂 ). ’t Is goedkoper als met een vaste lijn naar de UK te bellen… minder abo kosten 🙂

 • Nee ik neem de trein in België niet vaak meer nee, aangezien ik er niet meer woon …
  En af en toe es paar dagen het land uit is niet wat ik bedoelde. Ach je kan pas weten wat ik bedoel als je eenmaal internationaal gaat leven, slechts weinigen weten wat ik bedoel dus … je perspectief verandert compleet!
  Nu, regelmatig het vliegtuig nemen is toch nog altijd pakken duurder dan dat treinritje … trust me on this one …
  Dus KAN het even ja? :p

Commentaar is gesloten