Netsensei

Much Ado About Nothing

Over datalimieten en lapjes

Een gegeven paard kijkt men niet in de bek. Zo gaat het spreekwoord, niet? Maar als het om datalimieten gaat, kan je moeilijk heen om de stunt die Telenet heeft uitgevoerd. Bljkbaar hebben de smeekbeden geholpen want de goden in Mechelen zijn toch overstag gegaan: de datalimieten van Telenet worden verhoogd.

Jawel. Niet afgeschaft maar verhoogd. Voor expressnetgebruikers, de meerderheid van de klanten bij Telenet, met een flinke 8 Gb. Bravo Telenet. Afin, in deze YouTube, on line Muziekwinkels en social networking tijden is bandbreedte duidelijk het nieuwe goud geworden.

Case in point: zo browse ik van tijd door de Steam winkel. Games voordelig kopen via het internet: wat een luxe! Er was een tijd dat ik dat niet meteen zag zitten. Ik was namelijk verlekkerd op de boxart, de goodies (posters!) en de stevige handleiding. Maar nu games in zielige DVD boxjes met een PDF handleiding komen, richt ik mij graag tot de internetwinkel… Alleen, ik zie het zo niet zitten om meteen 2Gb bandbreedte op te offeren om een gamepje te kunnen kopen. Ik kijk hoeveel bandbreedte er over is op het einde van de maand om dan de aanschaf en het downloaden te overwegen. Ik download de bits ’n bytes bovendien dan nog enkel ’s nachts (nachttarief!) Leuk is anders. In plaats van meteen te genieten van mijn aanschaf maak ik mij zorgen of we de rest van de maand onze e-mail nog zullen kunnen checken. Tjah, en die extra volumeblokken bijbestellen is ook maar geldklopperij.

Zo zie je maar: 8Gb is eigenlijk maar een schaamlapje. Nu ja, ik zou kunnen overwegen van provider te veranderen. Nu ben ik ook maar een mens en dus eerder lui van aard: ik heb geen zin in administratieve rompslomp en de domiciliering van mijn vaste telenetfactuur is mooi geregeld. Tjah, misschien als ik in de komende maanden dan toch een verhuis overweeg?