Intel only

Oeh! Dank zij Koen werd ik geattendeerd op het bestaan van Instantbird. Schone software lijkt me: een multi-protocol IM pakket gebaseerd op het Mozilla XULRunner framework en libpurple van Pidgin. Bovendien ook nog eens open source! Weliswaar is het project nog flink groen achter de oren en zitten ze nog maar aan versie 0 punt en een klets.

Mooier vond ik dat er ook – for a change – OSX binaries voorzien zijn! O joy! Eindelijk eens iets anders naast Adium! Niet dat ik Adium slecht vind, maar ik vind die lelijke eend gewoon niet bepaald aantrekkelijk. Dus even downloaden en installeren op mijn ibookje… Dreds! Dat spul lijkt niet te werken! Even kijken op de site en wat lezen we daar? “Only on mac intel!” Dang! Geen PPC versie! Groot gemis!

’t Is dat het nog maar versie 0.1 is. Ik vermoed dat er wel een goeie ziel zal zijn die eens de tijd zal nemen om binaries voor PPC bijeen te compileren. ’t Is natuurlijk dat PPC een uitstervend ras is en dat het misschien niet de moeite lijkt, maar aangezien er nog veel mensen over PPC macs beschikken… Afijn, zucht.

4 replies

 • Ik heb niet de moeite gedaan om het te proberen. Het staat nog in zijn kinderschoentjes en het zal mij waarschijnlijk niet bevallen dus, en Adium werkt goed genoeg, dus waarom veranderen? šŸ™‚

 • Matthias

  24 oktober 2007 at 10:15 pm

  Point taken.

  Omdat ik zelf eigenlijk wel iets heb met software die in zijn kinderschoenen staat maar wel mogelijk potentieel heeft.

  En adium heeft wat dat betreft duidelijk al een en ander bewezen.

 • Waarom instantbird als Pidgin al bestaat? I don’t get it.

 • @Dextro: niet dat ik instantbird verdedig of zo, it’s just another IM messenger.

  Ik wilde het eerst proberen vooraleer ik er een standpunt over innam.

  Was uiteindelijk ook het punt van mijn verhaal niet hier.

Commentaar is gesloten