Netsensei

Much Ado About Nothing

Intel only

Oeh! Dank zij Koen werd ik geattendeerd op het bestaan van Instantbird. Schone software lijkt me: een multi-protocol IM pakket gebaseerd op het Mozilla XULRunner framework en libpurple van Pidgin. Bovendien ook nog eens open source! Weliswaar is het project nog flink groen achter de oren en zitten ze nog maar aan versie 0 punt en een klets.

Mooier vond ik dat er ook – for a change – OSX binaries voorzien zijn! O joy! Eindelijk eens iets anders naast Adium! Niet dat ik Adium slecht vind, maar ik vind die lelijke eend gewoon niet bepaald aantrekkelijk. Dus even downloaden en installeren op mijn ibookje… Dreds! Dat spul lijkt niet te werken! Even kijken op de site en wat lezen we daar? “Only on mac intel!” Dang! Geen PPC versie! Groot gemis!

’t Is dat het nog maar versie 0.1 is. Ik vermoed dat er wel een goeie ziel zal zijn die eens de tijd zal nemen om binaries voor PPC bijeen te compileren. ’t Is natuurlijk dat PPC een uitstervend ras is en dat het misschien niet de moeite lijkt, maar aangezien er nog veel mensen over PPC macs beschikken… Afijn, zucht.