Netsensei

Much Ado About Nothing

Widgetizing

Hm. Ik hotlinkte de voorbije dagen naar een plaatje op een andere site. Fout van mij want de snoodaards haalden het plaatje weg en op mijn blogje ontstond een gapend zwart gat. Tijd dus om even na te denken wat ik met de vrijgekomen ruimte kon doen. In eerste dacht ik aan één of ander sociaal geëngageerd project met esthetisch verantwoord promomateriaal. Maar die zijn nogal dun bezaaid blijkbaar. En ik moet natuurlijk nog voor de zaak zijn. Platte commercie misschien? Huishoudtoestellen zoals koelkasten en krultangen zie ik zo keihard niet zitten. En een lelijke flashende banner al helemaal niet. Onder het motto ‘doe een ander niet aan wat gij zelf niet wilt’ ook dat idee naar de prullenbak verwezen. (hoe sympathiek de jongens en meisjes bij adhese en zo wel niet zijn!)

Uiteindelijk is het Twitter geworden. Een leuke custom CSS badge met mijn updates. De officiële badges vond ik spuuglelijk dus op zoek naar een goeie WordPress plugin. Ik vond er eentje die mij aanstond maar na installatie bleek mijn sidebar niet widgetfähig te zijn. Geen nood. Dan maar dit document gevolgd en het nodige gedaan. Al snel blijkt het vervangen van de huidige plugins door widgets nogal ingrijpend te zijn. Toch voor een werkje waar ik een half uurtje voor had uitgetrokken. Ik denk dus dat ik mij daar dit weekend eens mee ga bezigen.