Een nieuw jasje aantrekken

Zo. Mijn blog steekt in het nieuwe jasje. Zoals altijd met nieuwe dingen betekent dat, dat er hier en daar nog wel een naad zal verkeerd zitten. Ik zal er dus de komende dagen nog zwaar aan sleutelen om alles in orde te krijgen. En er zitten natuurlijk een paar nieuwe features in.

Eerst en vooral de rotating banner. Ja, ik bezit een uitgebreid fotoarchief en ’t wordt tijd dat ik daar maar eens gebruik van maak.

Asides. Net zoals bij Matt Mullenweg. Soms wil ik wel eens iets op mijn blog gooien zonder daar een volledige post over te schrijven. Of het is iets twitter-achtig maar toch niet helemaal. Dus heb ik een soort van tussenvorm gemaakt. Je zal wel zien wat ik bedoel als de eerste asides verschijnen.

Eindelijk heb ik het 800 pixel tijdperk achtergelaten. De breedte van mijn blogje schaalt nu tot 960 pixels. Dat geeft heel wat meer ademruimte.

De sidebar is nu volledig widget-fähig wat weer heel wat mogelijkheden opent.

Laat dus maar weten wat jullie ervan vinden.

20 replies

 • Tof gedaan! Het doet voor mij wel een beetje raar dat de nadruk zo op de rechterkant ligt, maar da’s persoonlijk denk ik. Ook doet de bovenkant van de site inderdaad wel veel aan Michels theme denken, maar dat geeft niet hoor. Proficiat alleszins!

 • Ziet er goed uit, veel beter dan de vorige. Enkel die linkerstrook die veel te wijd is, het geeft echt een raar gevoel. Maar misschien dat je dat dan voorbehouden hebt voor die “asides” (ook letterlijk genomen dus).

 • Ik moest eigenlijk ook onmiddellijk aan Michels blog denken toen ik er een eerste blik op wierp.

  Other than that: nice!

 • Ik had het al in ontwikkelings gezien op de trein :), maar nu nog eens publiek. Ziet er heel sterk uit, volledig mijn smaak 😉

 • Meh, vergeet mijn vorige comment, net een beetje verder gescrolld en een vorig bericht gelezen; je gaf het zelf al aan plus uitleg 🙂

 • Matthias

  1 december 2007 at 11:42 am

  Mercie! 🙂

  Wel, ik heb in ieder geval nog geen reactie gehad van Michel zelve…

 • Knappe layout.

  Ik heb ooit nog eens een tijdje met die ‘Asides’-geëxperimenteerd, maar er uiteindelijk toch voor gekozen om de titel te behouden.

  P.S. Ik ben er vrij zeker dat het ‘Matt Mullenweg’ is. 😉

 • Matthias

  1 december 2007 at 12:01 pm

  @Stijn: damn. Ik moet écht stoppen met dinges te schrijven een kot in de nacht. *zucht*

 • Strak! Als ik één opmerking zou moeten geven – maar die mag je eigenlijk negeren – dan is het dat grote lege grijze vlak rechtsboven. Maar de rest van de sidebar ziet er heel overzichtelijk uit.
  grtz

 • die linker kant is te breed die rechter kant vind k minder storend. k denk da die linker kant ook al minder storend zou zijn als ge die in t zelfde kleur doet als de rechterkant. moja t zou ook kunnen van nie ze

 • Kan het niet terug in de midden staan? Hier op het werk is het niet zo erg, maar thuis heb ik zo’n breed scherm en dan moet ik bijna een beetje naar rechts opschuiven om voor je tekst te zitten 😉

 • Mooi nieuw design, maar op een 22inch breedbeeld @ 1680×1050 beslaat die lege vlakte aan de linkerkant net niet de helft van mijn scherm.
  Mooie foto’s ook trouwens.

  J.

 • Wreed wijs, proficiat, nice work! Juist één minor -maar zeer belangrijk, detail: je linkt naar mijn oud adres. Dat was natuurlijk het eerste waar ik ging naar kijken, linkhoer die ik ben. 😉

 • Knap. Ik vraag me alleen af waarom je nog een background-image gebruikt in plaats van dit via CSS op te lossen. Wanneer ik mijn venster kleiner maak schuift een deel van je zwarte achtergrond onder de tekst.

 • Netsensei » Blog Archief » Schermen met schermen
 • Bij de weg: het achtergrond-probleem doet zich voor in FF (2.0.4) maar niet in IE7. En wanneer ik Safari (3.0.3) gebruik staan je entries op de verkeerde plaats.

  $.02

 • hm. back to the drawingboard.

  Ik maak voor de content en de sidebar gebruik van twee floats. Ik heb eerst geëxperimenteerd met absolute en zo, maar dit leek het beste te werken.

  De achtergrond is gedefinieerd in de body. Ik had voor een CSS oplossing kunnen kiezen, maar mijn sidebar begint op gelijke hoogte met de content div. Dus die begint niet top of the viewport.

  In IE7 kan ik niet echt testen aangezien ik slechts over een minderlegale winxp beschik. Ik heb nog niet kunnen kijken om daar een oplossing voor te vinden. (in IE6 werkt het wel goed)

  Als het in Safari volledig scheef loopt is dat absoluut teken om er iets op te vinden.

 • Browsershots punt org, dan moet je niet die hele koehandel installeren.

 • Netsensei » Blog Archief » Browsershots

Commentaar is gesloten