In het nieuw

Zo. Ik heb mijn weblogje in een nieuw kleedje gestoken. Ik wilde er aan het begin van het nieuwe jaar eens werk van maken en dus heb ik de voorbije week af en aan wat zitten pleuren met HTML, CSS en PHP. Als je de blogosfeer een beetje kent, dan zal je wel zien dat ik de mosterd ook bij anderen heb gehaald voor een aantal zaken. Beter goed gekopieerd dan slecht uitgevonden en al. Ik hoop dat het resultaat bevalt.

Bij de site niet helemaal doorkomt: even je browser cache legen en refreshen met F5 zou moeten helpen. Als je problemen of opmerkingen hebt mag je mij gerust een mailtje sturen.

O ja, ik ben ook achter de schermen bezig om het zaakje beter te beschermen tegen spammers en hackers. Als er iets uitvalt: geen paniek dus.

Alvast een gelukkig nieuwjaar dus!

Update: ik merk dat de delicious plugin lastig doet. Ik heb al verschillende geprobeerd maar geen die echt goed lijkt te werken. Ik vermoed dat het ligt aan de magpie bibliotheek ligt. Tegenwoordig zit die ingebouwd in wordpress. De cache wordt niet bewaard in een apart bestandje maar in de databank. Daar moet ik eens naar kijken.

12 replies

 • Sober mr mooi en overzichtelijk, al blijf ik het moeilijk hebben dat er ook onderaan vanalles staat. Afin, da zal wel aan mij liggen 🙂

 • Zeer schoon en overzichtelijk. Netjes.

  ‘k Ben wel akkoord met Pierre Vis over die dingen die daar beneden staan…

 • Matthias

  2 januari 2007 at 8:40 pm

  Die dingen vind je normaal ook terug in de zijbalk terwijl hun meerwaarde eigenlijk beperkt is. Je kan ze evengoed beneden plaatsen.

  Bovendien heb ik ervoor gekozen om er zelfs recente inhoud te plaatsen: laatste commentaren, laatste berichten, delicious. Dingen die zeer snel wisselen. De echt ‘statische’ elementen zoals maandelijkse archieven en categorieën heb ik gewoon verbannen naar een aparte pagina. Ik denk niet dat zoveel mensen via de hoofdpagina het archief bezoeken, dus waarom niet via een aparte archief subpagina?

 • Helemaal niet mis: sober en stijlvol. Statische dingen via de rechterzijbalk worden idd niet veel gebruikt, maar zaken zoals de laatste vijf posts zijn wel tof voor nieuwe bezoekers alsook de recentste commentaren (voor meer mensen dan enkel een verdwaalde bezoeker), del.icio.us en flickr. Dat zou ik toch ook rechts plaatsen hoor, ipv onderaan.

  En verder: “oude berichten” naast “pas geplaatst” deed eerst even mijn wenkbrauwen fronsen: ik dacht dat die “oude berichten” echt oud waren, een of andere random selectie uit het archief, terwijl “pas geplaatst” de vijf recente posts zouden zijn. Ik had niet direct door dat het de commentaren waren. Misschien een andere terminologie voor die twee items?

 • Matthias

  2 januari 2007 at 9:01 pm

  Terminologie is veranderd. Over de laatste reacties wil ik nog wel nadenken.

 • ziet er goed uit.

  Ik had al het idee dat mijn laatste lay-out te druk is. Nu ik aan het oefenen ben met CSS voor een andere site en er dus stilletjes aan meer en meer van begin af te weten ben ik ook van plan om een meer sober desig te maken.

  Maar wees gerust, ’t zal geen kopie zijn hoor!

 • Een gelukkig 2007 gewenst. Mooi design overigens. Geen zin om wat ajax toe te voegen? Moo.fx is makkelijk.

 • WebsterMC » Blog Archive » Netsensei
 • Solden at Past is prologue
 • vind de witte achtergrond toch niet echt dat en hetgeen vanonder staat zou mess toch beter aan de zijkant staan

 • design is ok, maar bitje te wit naar min gedacht 😉

 • design is ok, maar bitje te wit naar min gedacht 😉 aja, de beste wensen é!

Commentaar is gesloten