Neen, neen, NEEN!!

Net als Michel wil ik een beetje een originele theme voor mijn blogje. Geen afgezaagde, met bijgewerkte header Kubrick of K2. Neen. Ik wil iets dat helemaal van mezelve komt. Expres heb ik zelfs niet gekeken naar de themes van anderen om inspiratie op te doen. Niets goeds kan daarvan komen! Alleen maar een “hé, zo’n hippe dinges wil ik ook” samenraapsel. Neen, ik wilde er eens hard tegenaan gaan. Hoge, schier onrealistische eisen en al. Een tweetal weken geleden heb ik de handen uit de mouwen gestoken. Elke avond achter het scherm. Ik had gehoopt om het tegen Blogcom op straat te kunnen gooien, maar ’t had niet mogen zijn. Daarvoor was het nog net te vroeg.

Van ’t weekend viel het mij op dat de Asfaltkonijn website qua concept wel héél erg trekt op het mijne. ‘t-zal-toch-begot-geen-waar-zijn! En jup, most definitly, ik zou haast kunnen zweren dat ik de door hen gebruikte It could be this one theme geplagieerd heb. Ik wilde een strak design met rounded corners en al. Ik had natuurlijk kunnen weten dat dat een platgetreden pad was. Maar ik – ongelofelijk waar – nog niet echt met rounded corners geëxperimenteerd en wilde er toch eens vol voor gaan. Bovendien lukt het hen wel om hun rounded boxes mooi te laten schalen met de resolutie. Zo ver was ik nog niet.

*zucht*

Dju, wat nu? Wel, ik denk niet dat al mijn moeite vergeefs was. het mooie aan CSS is dat ik er nog altijd alle kanten mee op kan gaan. Meer dan ooit ga ik eens hard moeten nadenken om aan mijn theme een persoonlijke toets te geven. Mja. ’t Is niet dat het volledig vergeefse moeite was, maar ’t is toch een beetje terug naar de tekentafel dus. Mjaja, ik denk dat ik dat maar eens ga doen.

7 replies

 • Wij hebben er nog (net) geen patent op genomen. Laat u dus niet tegenhouden om eens in de sourcecode van ons template te gaan kijken ..

 • Trek het u niet aan, creativiteit is de kunst van het pikken op je eigen manier 😉 Je moet inspiratie opdoen om iets te kunnen produceren. Alles is geinspireerd op iets anders. Kijken en opslaan is de boodschap.

  Ik laat mij soms iets teveel inspireren en dat valt op als je toevallig op het origineel stoot. Ik zorg er wel altijd voor dat ik er mijn eigen inbreng aan toevoeg. Mijn visuele remix als het ware.

  Als je van niets (bewust) vertrekt is het gevaar dat je je door je onbewuste laat inspireren en dat is veel erger, want wat daar uitkomt trekt doorgaans nog harder op het origineel. Zo heb ik vanuit mijn onderbewuste ooit het design van de toenmalige HP site nagemaakt…niet grappig als men dat dan ontdekt.

 • Matthias

  17 oktober 2006 at 10:13 am

  Mercie voor de tips. Ik zal ze ter harte nemen!

 • Gisteren nog keek ik naar winnaar en genomineerden van de 2006 bloggies best-designed weblog. Qua inspiratie kan dat al tellen. Er zijn wel enkele opvallende gelijkenissen tussen het design van die vijf weblogs.

 • oogsnoep / eyecandy
 • lamazone : Neen (10)

Commentaar is gesloten