Netsensei

Much Ado About Nothing

Fold

Toen collega F. mij gisteren vroeg om op een klein halfuur (oké, hij gaf mij eigenlijk 15 minuten) een uitklapbare menustructuur in HTML te programmeren, was dat voor mij een uitdaging. Ja, ik kon van die ingewikkelde DHTML toestanden downloaden en daarmee aan de slag gaan. Maar het moest eenvoudiger kunnen.

Met wat slim spelen met HTML, CSS en DOM had ik op goed 20 minuten de oplossing uitgewerkt. Eén HTML pagina en één CSS file. Meer niet. Waarmee ik gelijk mijn verwachtingen over mijn eigen kunnen en over de mogelijkheden van CSS/DOM flink heb overtroffen.

Aangezien we hier op het werk nogal into ingewikkelde folderstructuren zijn, speel ik nu met het idee om een tooltje te maken die de HTML automatisch kan genereren van platte tekst of XML. Mijn DOM functie doet de rest…