Netsensei

Much Ado About Nothing

Pagerank

Naar aanleiding van dit postje bij Smetty werd ik curieus naar mijn eigen Pagerank. Ik heb er een aantal tooltjes op los gelaten en blijkt dat ik een nette PR:6 heb. Mooi!

Net als Smetty doe ik geen speciale moeite met allerlei SEO technieken om een hogere pagerank te halen. Wat ik wél doe laat zich samenvatten als:

  • Een valide XHTML/CSS design (met aandacht voor doctype, structuur, etc.)
  • Regelmatig nieuwe content plaatsen
  • Indien mogelijk, relevante linkjes plaatsen in mijn teksten.
  • Belangrijk: regelmatig comments plaatsen bij anderen! Dat heeft een dubbel doel: je toont je interesse voor wat anderen schrijven, en je krijgt de kans zelf je URL te verspreiden.

Maar net zoals Smetty zou ook ik het nog een stuk beter kunnen: oog hebben voor waar content terecht komt, een beter linkmanagement, meer gebruik maken van Technorati, Feedburner,…

Afijn, pagerank is nog altijd een middel en geen doel op zich. Een hoge pagerank is leuk, maar heeft weinig zin als bezoekers lurken, binnen de vijf seconden het aftrappen of je het verkeerde doelpubliek bereikt (in mijn geval: véél te veel volk via images.google.com op zoek naar foto’s van Paris Hilton en Anna Kournikova – curse the day I blogged about them!). Vandaar: ik vind het mooi, maar ik ga er nog niet mee te koop lopen door het op t-shirts af te laten drukken (*wink* Bart).