OpenID @ Barcamp3

Hoewel ik er zelf niet bij kon zijn was er blijkbaar op BarcampBrussels3 heel wat interessants te zien en boeiend volk te ontmoeten! Ook OpenID maakte er blijkbaar een niet onopgemerkte entrée. De presentatie van Frank werd was naar het schijnt druk bezet. Het is fijn te weten dat er zoveel interesse is voor OpenID.

Frank was zo vriendelijk om gelijk zijn presentatie op het net te gooien. Het is een mooi overzicht voor wat OpenID staat en wat je ermee kan doen. Het bekijken waard.

Mijn eigen wapenfeiten op het OpenID front lagen dit weekend wat stil. Ondertussen heb ik mijn plugin sinds het begin van de week verder bijgewerkt. Het belangrijkste zeer blijft echter: akismet verwijst elke OpenID comment richting prullenmand. Een OpenID comment die door de plugin wordt gegeneerd bevat nochtans zoveel mogelijk relevante info (e-mail, nickname, url, comment inhoud) Toch wordt gebruik van OpenID afgestraft. Dit moet ik nog nader onderzoeken. Verder blijf ik input appreciëren. De plugin blijft op dit blogje actief. Ik ben vooral geïnteresseerd in mensen die de plugin reeds gebruikt hebben om hier een comment te plaatsen. Ik heb die comments uit de prullenbak opgevist maar ik zou graag willen weten of akismet daaruit geleerd heeft en ze bij een tweede poging al dan niet opnieuw richting spambox worden gestuurd.

10 replies

 • Wat is precies het verschil tussen jouw OpenID plugin en die op http://verselogic.net/projects/wordpress/wordpress-openid-plugin/

 • Matthias

  6 mei 2007 at 11:10 pm

  Het grootste verschil is dat deze wat meer functionaliteit heeft. Zo kan die automatisch lokale WP accounts maken op basis van OpenID informatie. Of laat die juist toe om in te loggen in een lokale WP installatie met een OpenID login.

  Mijn plugin doet dat juist niet. Die voorziet énkel OpenID identificatie om een comment te plaatsen meer niet.

  Ik heb overigens nog plannen met mijn OpenID plugin. Op dit moment zeker niet onmiddellijk in de richting van de plugin van Verselogic. De eerste horde is gewoon maken dat het werkt.

 • Dan is jouw plugin voor mij interessanter want ik wil juist niet dat er gebruikers aangemaakt worden op basis van hun openid account. Enkel dat ze hun gegevens niet hoeven in te geven als ze een comment achterlaten

  Bij deze wacht ik dus vol spanning op een eerste publieke release 🙂

 • Allé, speciaal voor jou nog een testje met de Openminds url in de hoop dat akismet eruit leert. Als ik mijn blog-url opgeef, krijg ik errors.

 • Wow, blijkbaar geraakt mijn comment met openminds openid er direct door nu, super!

  Voor alle duidelijkheid: als ik “http://peterdedecker.net” ingeef als openid url, krijg ik volgende error:

  “Error: could not create $auth_request object. Is the OpenID URL you provided active/valid?”

 • Test… test… ikel.

 • Matthias

  7 mei 2007 at 11:11 am

  @Peter: het rare is dat het op mijn lokale test WP install wél werkt met je URL maar niet on line…

 • Omdat je zo’n lieve jongen bent en je mijn maandagochtendtreinrit iets vlotter dan gewoonlijk liet verlopen.

 • Mijne comment met openminds openid geraakt er nog niet door… dus Akismet moet mij nog leren kennen 😉

 • Hoe werkt dat ding, met curl? Zijn de versies dezelfde?

Commentaar is gesloten