Netsensei

Much Ado About Nothing

OpenID enabled!

Een drietal dagen noeste arbeid later heb ik een eigen OpenID plugin voor WordPress geschreven. Veel ga ik er nog niet over zeggen, laat staan code vrijgeven: ik heb nog flink wat debug werk voor de boeg. Maar dit is zo ongeveer het resultaat:

Ik heb het zaakje ook even op dit blogje geïnstalleerd. Wie zin heeft kan alvast even spelen met zijn OpenID. Dat doe je door in plaats van je naam/e-mail adres op te geven in het commentaarformulier, het OpenID veld te voorzien van je OpenID. Voor een buitenstaanders is een OpenID trouwens niet meer dan een URL. Bijvoorbeeld: http://openid.openminds.be/netsensei.

Wie nog geen OpenID heeft:

  • Als je een wordpress.com blog hebt, dan heb je automatisch ook een OpenID login. Gewoon de URL van je blog ingeven volstaat.
  • Geen WordPress.com blogje? Geen nood! Je kan altijd snel en eenvoudig hier een account aanmaken!

Opmerkingen, suggesties en bugreports kan je sturen naar matthias [apestaartje] netsensei [puntje] nl

Update: You can download the beta version of the plugin here!