OpenID enabled!

Een drietal dagen noeste arbeid later heb ik een eigen OpenID plugin voor WordPress geschreven. Veel ga ik er nog niet over zeggen, laat staan code vrijgeven: ik heb nog flink wat debug werk voor de boeg. Maar dit is zo ongeveer het resultaat:

Ik heb het zaakje ook even op dit blogje geïnstalleerd. Wie zin heeft kan alvast even spelen met zijn OpenID. Dat doe je door in plaats van je naam/e-mail adres op te geven in het commentaarformulier, het OpenID veld te voorzien van je OpenID. Voor een buitenstaanders is een OpenID trouwens niet meer dan een URL. Bijvoorbeeld: http://openid.openminds.be/netsensei.

Wie nog geen OpenID heeft:

  • Als je een wordpress.com blog hebt, dan heb je automatisch ook een OpenID login. Gewoon de URL van je blog ingeven volstaat.
  • Geen WordPress.com blogje? Geen nood! Je kan altijd snel en eenvoudig hier een account aanmaken!

Opmerkingen, suggesties en bugreports kan je sturen naar matthias [apestaartje] netsensei [puntje] nl

Update: You can download the beta version of the plugin here!

28 replies

Commentaar is gesloten