Verlof

Eén van mijn betere ideeën was om verlof te nemen deze week. Schoon weer, geen regen, niet te warm en niet te koud. Ideaal! Wilde plannen heb ik niet. Voorlopig heb ik mij eigenlijk voornamelijk bezig gehouden om openid te doorgronden.

Ik heb mij gelijk de JanRain PHP library gedownload om er wat mee te spelen. De uitleg in de API documentatie was zo duidelijk dat ik meteen een eenvoudige consumer kon maken en via mijn blog (een openid delegate in het jargon) mijn openid verifiëren. Meer zelfs, toen ik mijn implementatie even vergeleek met één van de voorbeelden van JanRain bleken die quasi krek hetzelfde te zijn! En zelf een server opzetten en laten draaien is ook niet zo heel erg moeilijk.

Alle technische mumbjumbo goed en wel, maar wat wil ik er nu mee aanvangen? Ik denk aan een aantal dingen. Maar laten we beginnen met openid support in WordPress. Het zou al mooi zijn moest ik een eenvoudige plugin kunnen schrijven die OpenID toevoegt aan comments. Het idee is om zo OpenID nog wat verder te leren kennen. Daarna zien we wel weer…

2 replies

 • Een snelle apt-cache search op Netfinity geeft me drie pakketten die te maken hebben met openid.

  – libnet-openid-consumer-perl – library for consumers of OpenID identities
  – libnet-openid-server-perl – library for servers of OpenID identities
  – python-openid – OpenID support for servers and consumers

 • Matthias

  30 april 2007 at 10:32 pm

  Jup. Ik heb gezien dat er momenteel één openid plugin voor WordPress is. Ik heb die effe doorgekeken: als je wil zien hoe het mogelijk is om zo te programmeren dat niemand er nog wijs uit geraakt, check ze dan even…

  http://verselogic.net/projects/wordpress/wordpress-openid-plugin/

  Let vooral op de benaming van variabelen en functies… Niet bepaald devfriendly durf ik zeggen.

Commentaar is gesloten