Mollom power

’t Moet ergens van eind 2009 geweest zijn dat ik ogenschijnlijk nog gewerkt heb aan WP Mollom, een plugin voor WordPress die toelaat om comment spam te bestrijden via Mollom. De versie die op mijn blogje staat heeft sindsdien geen updates meer gekregen. En dat laat zich duidelijk voelen. Ik krijg af en toe te horen dat het niet zo eenvoudig is om commentaar hier achter te laten. En daar ben ik me maar al te bewust van.

Hoog tijd voor een nieuwe versie dus.

In het laatste anderhalf jaar heb ik, samen met anderen, af en aan gewerkt aan een opvolger. Er is nog geen eerste, stabiele versie van uit, maar ver zitten we er niet meer van af. Ik hou aan het principe eating your own dog food en dus heb ik bij wijze van test de opvolger op mijn blogje ingezet. Het idee is natuurlijk dat spam geblokkeerd blijft, maar dat jullie, lezers en lezeressen, een pak minder zullen worden gehinderd.

Voor de geïnteresseerden: je kan al eens neuzen in de code (gebruiken op eigen risico!). Pas als alle bugs er uit zijn geijzerd, komt de eerste stabiele versie uit. Nog even geduld dus.

We zijn razend benieuwd hoe de testversie presteert!

6 replies

  • Mollom is zo goed als onbruikbaar geworden. Ik moet dagelijks een 10 tal accounts verwijderen die door de mollom captcha geraken.

  • Testje!

  • Wa-pa! Dat werkt. Tom, je kan altijd in de issue queue of via de support desk van mollom voorbeelden van user registration spam insturen (usernames + ip + datums + frequentie + data van je mollom table) Zo help je hen gericht spam te identificeren en de service bij te sturen. Ten andere, Sun heeft in april een paar serieuze patches gecommit op de client ten einde enkele zwaktes weg te werken. Ook aan de kant van de API zitten er nog een pak veranderingen in de pipeline om de zaak stabieler en beter te maken. Er wordt écht wel hard gewerkt. O ja, als je in CAPTCHA only mode werkt: die is eigenlijk bedoeld als manuele fallback mocht de content moderation het écht niet trekken. Best kies je voor content moderation.

  • Ik ben een spion, ha.

  • Matthias, als ik user accounts cancel geef ik ze aan als spammers.
    Denk dat dit voldoende is toch?

  • Uiteraard. Maar als dat niks blijkt uit te halen, dan is er nog altijd de mogelijkheid om te escaleren. Ik heb in het verleden reeds van die optie gebruik gemaakt. Met succes. Kan je me even aangeven om welke site het gaat? Dan kan ik het zelfs direct door geven met de vraag jou te contacteren.

Commentaar is gesloten