Netsensei

Much Ado About Nothing

Mollom power

’t Moet ergens van eind 2009 geweest zijn dat ik ogenschijnlijk nog gewerkt heb aan WP Mollom, een plugin voor WordPress die toelaat om comment spam te bestrijden via Mollom. De versie die op mijn blogje staat heeft sindsdien geen updates meer gekregen. En dat laat zich duidelijk voelen. Ik krijg af en toe te horen dat het niet zo eenvoudig is om commentaar hier achter te laten. En daar ben ik me maar al te bewust van.

Hoog tijd voor een nieuwe versie dus.

In het laatste anderhalf jaar heb ik, samen met anderen, af en aan gewerkt aan een opvolger. Er is nog geen eerste, stabiele versie van uit, maar ver zitten we er niet meer van af. Ik hou aan het principe eating your own dog food en dus heb ik bij wijze van test de opvolger op mijn blogje ingezet. Het idee is natuurlijk dat spam geblokkeerd blijft, maar dat jullie, lezers en lezeressen, een pak minder zullen worden gehinderd.

Voor de geïnteresseerden: je kan al eens neuzen in de code (gebruiken op eigen risico!). Pas als alle bugs er uit zijn geijzerd, komt de eerste stabiele versie uit. Nog even geduld dus.

We zijn razend benieuwd hoe de testversie presteert!